5 вересня 2024 11:42

"Валенсія" до кінця тижня звільнила Міра від тренувань після арешту за підозрою у сексуальному насильстві. Клуб хоче розібратися в ситуації, законних підстав для усунення немає

"Валенсія" тимчасово звільнила Рафу Міра від тренувань.


У понеділок нападника заарештували за підозрою в сексуальному насильстві стосовно двох жінок. Згідно зі свідченнями однієї з передбачуваних жертв, злочин було скоєно минулої суботи на приватній вечірці в будинку футболіста, куди дівчина разом із подругою вирушила після знайомства зі Міра у нічному клубі.


Постраждала стверджує, що зазнала побиття з боку футболіста та його друга, гравця «Алькантарільї» Пабло Хари, який також був затриманий. Після надання свідчень обох футболістів випустили під заставу.


Як пише Marca, «Валенсія» вирішила звільнити Мір від тренувань у четвер та п'ятницю, щоб детально проаналізувати ситуацію. Клуб має намір отримати доступ до ухвали судді першої інстанції – повідомляється, що Мір продовжує перебувати під початковим слідством у кримінальній справі про сексуальне насильство, за яке передбачено покарання у вигляді позбавлення волі від 4 до 12 років. Крім того, Миру заборонено залишати Іспанію – він зобов'язаний щотижня відзначатись у суді, а також не має права наближатися до передбачуваних жертв менш ніж на 500 метрів.

Зазначається, що зараз, згідно з презумпцією невинності, «Валенсія» не має юридичних підстав для усунення Міра, незважаючи на ризики для іміджу клубу та атмосфери в команді. При цьому клуб може застосувати внутрішні дисциплінарні заходи та оштрафувати нападника за пропуск тренувань у вівторок і середу та «неналежну поведінку» минулими вихідними, оскільки передбачуваний злочин було скоєно в ніч із суботи на неділю після матчу Ла Ліги з «Вільярреалом».