4 вересня 2024 22:35

Арне Слот: "Гравенберх, Собослаї та Макаллістер справили сильне враження"

Вперше за сімнадцять років, головний тренер "Ліверпуля" Арне Слот став коучем, який виграв три стартові матчі в АПЛ без пропущених голів його командою. Але після гостьового розгрому "Манчестер Юнайтед" (3:0 на "Олд Траффорд" – Слот став ще й першим тренером "Ліверпуля", який одразу крупно обіграв "МЮ" на виїзді), нідерландський фахівець відзначив не лише Мо Салаха, який забив манкуніанцям 10-й гол на "Олд Траффорд" у дев'яти матчах у всіх турнірах, а й свою середню лінію. Що стала запорукою перемоги:


– На мій погляд, "Манчестер Юнайтед" має високу якість – в минулому сезоні вони пресингували, використовуючи страйкера та одного з вінгерів. Тепер, у перших матчах, манкуніанці більше бігали і грали за схемою 4-4-2, використовуючи двох форвардів, а також високу лінію оборони і Каземіро між лініями – у дев'яти з десяти випадків – це елемент їхнього стилю. Тому, коли ми відбираємо м'яч, а Луїс Діас і Мо Салах – у високій позиції, ми постійно провокуємо ситуації "один в один". Але для цього потрібні півзахисники, які можуть бігти. Їх у нас було троє, і якщо вони вступають у дуель, то досить агресивні, щоб її виграти – це, думаю, одна з головних причин, чому ми змогли перемогти. Коли Раян Гравенберх приїхав із Нідерландів, ми всі знали, що він не тільки володіє високою якістю володіння м'ячем, а й може бути дуже важливим футболістом, коли ми практикуємо гру на випередження. Але найбільше, коли я почав працювати з ним, мене вразило те, як багато він може бігати, і який він гарний, коли вступає в боротьбу, - наскільки Раян гарний і без м'яча. І ми бачили, що не тільки Гравенберх, а й Собослаї, і МакАллістер - всі вони були здатні продовжувати бігти. Навіть іноді запізнюючись, коли їхній таймінг був неідеальним, вони продовжували бігти і вступати в єдиноборства - це єдине, що справило на мене найсильніше враження.


У сезоні, що стартував, рішення Арне Слота використовувати Гравенберха як "шостого номера" почасти було вимушеним, оскільки "Ліверпуль" дуже хотів придбати іспанського опорника Мартіна Субіменді, який у підсумку прийняв рішення залишитися в рідному для нього "Реал Сосьєдаді". Проте, за повідомленнями мерсисайдських джерел, "Ліверпуль", як і раніше, націлений придбати іспанського чемпіона Євро-2024 вже наступного зимового трансферного вікна.