4 вересня 2024 20:02

Мер Мадрида про слова Вінісіуса про расизм в Іспанії: "Він повинен виправити помилку, вибачитися. Сумні епізоди не дають йому права називати практично все наше суспільство расистським"

Мер Мадрида закликав Вінісіуса Жуніора вибачитись за слова про расизм в Іспанії.


Бразильський вінгер «Реала» заявив: «Якщо до 2030 року ситуація не покращає, треба буде знайти інше місце для ЧС. Гравці не почуватимуться комфортно та безпечно в такій країні».

«Ми всі усвідомлюємо, що в суспільстві існують прояви расизму, і що ми маємо наполегливо працювати, щоб викоренити їх. Але це вкрай несправедливо щодо Іспанії і, зокрема, до Мадрида – називати нас расистським суспільством і, крім того, ставити під загрозу проведення чемпіонату світу з футболу 2030 року.

Я прошу його виправити помилку. Він повинен виправити її, перепросити. Те, що він видатний футболіст, не означає, що він не може помилитися, і цього разу він припустився помилки.

Переважна більшість іспанського суспільства на боці Вінісіуса у боротьбі з расизмом, але ми не можемо бути на його боці, коли він називає практично все іспанське суспільство, і особливо мадридське, расистами. Я не можу з цим упокоритися.

Він має визнати, що мешкає в одному з найвідкритіших, гостинних та різноманітних міст світу. Якщо і є щось, що характеризує Мадрид, то це те, що тут нікого не питають, звідки він родом і куди прямує. Тут нікого не виключають із суспільного життя.

Той факт, що йому довелося пережити деякі сумні епізоди, не дає йому права називати практично все іспанське суспільство расистським і заявляти, що чемпіонат світу з футболу 2030 не повинен проводитися тут», – сказав Хосе Луїс Мартінес-Альмейда.