4 вересня 2024 12:20

Карвахаль про кричалку "Гібралтар – іспанський": "Іспанія завжди суперничала з Англією за Гібралтар, після фіналу Євро це стало жартом. Просимо вибачення, якщо когось образили"

Дані Карвахаль висловився про кричалку Альваро Морати та Родрі.


Цього літа збірна Іспанії виграла Євро, у фіналі здолавши Англію з рахунком 2:1. Під час святкування перемоги у центрі Мадрида Родрі та Альваро Мората скандували «Гібралтар – іспанська».

Пізніше Футбольна асоціація Гібралтару поскаржилася на інцидент в УЄФА. Союз розпочав розслідування, за підсумками якого дискваліфікував гравців на 1 матч збірної.


– Що ти думаєш про скандування Морати та Родрі про Гібралтар під час святкування у Мадриді та про наслідки?


– Про це багато говорили, але на той момент це не було чимось, що мало образити чи викликати конфлікт. Просто Іспанія завжди змагалася з Англією за Гібралтар, який знаходиться на Іберійському півострові, а це був фінал проти Англії.


До фіналу вже чулася невелика луна цього скандування, а коли ми перемогли, кричалка стала більше жартом. Якщо хтось відчув себе ображеним, ми просимо вибачення від імені всієї команди – але, чесно кажучи, на той момент англійці не говорили, що були ображені, – сказав захисник збірної Іспанії та «Реала».