4 вересня 2024 10:30

Вінісіус про расизм в Іспанії: "Якщо до 2030 року ситуація не покращиться, треба буде змінити місце проведення ЧС. Гравці не почуватимуться комфортно та безпечно в такій країні"

Вінісіус запропонував відібрати ЧС-2030 у Іспанії, якщо вона не поборе расизм.


«До 2030 року ми маємо дуже великий запас часу для змін. Я сподіваюся, що Іспанія зможе розвиватися і зрозуміє, наскільки це серйозно – ображати людину через колір її шкіри. Я думаю, що якщо до 2030 року ситуація не покращає, то треба буде змінити місце проведення чемпіонату світу. Гравці не почуватимуться комфортно та безпечно в країні, де можуть постраждати від проявів расизму.


Я хочу зробити все можливе, щоб ситуація змінилася, тому що в Іспанії більшість людей не є расистами. Є невелика група, яка, зрештою, впливає на імідж країни, в якій дуже приємно жити.


Я люблю грати за "Реал". Я люблю Іспанію, тут найкращі умови для мене та моєї родини. Ми сподіваємося, що ситуація може покращитися – вона вже покращилася, але може покращитися набагато більше – і до 2030 року кількість випадків проявів расизму скоротиться», – сказав гравець збірної Бразилії Вінісіус Жуніор.

ЧС-2030 планується провести в Іспанії, Португалії та Марокко. Також по одному матчу приймуть Уругвай, Аргентина та Парагвай.