3 вересня 2024 22:45

З "Лестера" не знімуть очки за фінансові порушення: клуб оскаржив рішення про право незалежної комісії розглядати справу. АПЛ "здивована та розчарована"

Із «Лестера» не знімуть очки за фінансові порушення.

Нагадаємо, у березні АПЛ висунула клубу звинувачення у порушенні фінансових правил у сезоні-2022/23, за підсумками якого «Лестер» вилетів до Чемпіоншипу. «Лисам» загрожувало зняття очок у АПЛ.


«Лестер Сіті» виграв апеляцію на рішення про те, що незалежна комісія має юрисдикцію розглядати передбачуване порушення клубом Правил прибутковості та сталого розвитку (PSR).

Прем'єр-ліга вперше направила скаргу на клуб до незалежної комісії у березні 2024 року у зв'язку з передбачуваним порушенням PSR у звітний період, що закінчується 30 червня 2023 року.


Комісія відхилила початкову скаргу клубу щодо її юрисдикції щодо розгляду цієї справи, але тепер апеляційна рада задовольнила скаргу клубу, скасувавши рішення Комісії.


«Лестер Сіті» вітає вичерпне рішення Апеляційної ради, яке підтверджує нашу незмінну позицію про те, що будь-які дії проти клубу мають здійснюватися відповідно до застосовних правил», – йдеться у заяві «Лестера».


АПЛ заявила, що була «здивована та розчарована» цим рішенням.