3 вересня 2024 18:14

"У "Шахтаря" вже перебір з піаром": Кварцяний – про план Срни та Палкіна, "нападаючого рівня першої ліги" та провал у Лізі чемпіонів

Культовий український тренер Віталій Кварцяний добряче пройшовся по Шахтарю через слабкий старт сезону.


"Звичайно, головне розчарування старту сезону це Шахтар. З кожним роком гра донецької команди стає все менш перспективною. Якщо брати піар, то вони топ. Але у Шахтаря вже перебір з піаром. Вони підписують у Бразилії нових Вілліанів, Тайсонів і Тейшейрів, але за рівнем вони навіть на десяту частину до попередніх не дотягують.


Від футболістів Шахтаря завищені сподівання, тому вони починають думати, що вже є зірками. Але на полі цього не відчувається. Не найкращим чином діє зараз Різник, хоча він непоганий воротар. Оборона – взагалі невпевнена. У Шахтарі нема у захисті і на воротах гравців міжнародного рівня.


У півзахисті лише Судаков іноді себе проявляє, всі решта… Степаненко – професіонал, "ригає" на полі за всіх, але через вік він вже здає. А без нього Шахтар взагалі безпорадний.


В атаці в них немає топового нападника! Траоре – це нападник рівня Першої ліги, Сікан – нестабільний. Напевно, Шахтар слухає агентів і бере незрозумілих гравців в атаку.


Я не знаю, чому так. Зі сторони здається, що в Шахтарі всі всім задоволені. Президент клубу довірив управління Палкіну і Срні. Але вони обрали шлях не на розвиток Шахтаря, а на трансферну політику і продаж футболістів.


Також Шахтар бере тренерів, які не можуть донести свої ідеї до футболістів. От Луческу міг це зробити, у нього був авторитет!


Окрім цього, у Шахтаря немає міці і атлетизму, тому мені страшно уявити, як вони будуть грати у Європі. Навіть в Україні "гірники" зараз мучаться. Мені здається, у цьогорічній Лізі чемпіонів – це буде бліда тінь Шахтаря, який ми знали раніше", – резюмував Кварцяний в коментарі Українському футболу.