3 вересня 2024 17:27
6

Віталій КВАРЦЯНИЙ: "Ванат – хороший футболіст, але не центрфорвард. Не може нападник бути меншим за 190 см"

Заслужений тренер України Віталій Кварцяний вважає, що нападник «Динамо» Владислав Ванат через недостатній зріст не повинен грати на позиції центрфорварда.


«Динамо» мені дуже подобається, але в Лізі Європи кожна гра буде важкою, ні з однією командою легко не буде. Кияни трохи втомилися, але Шовковський імпровізує і дає можливість молодим гравцям проявляти себе. Але є моменти, які мені не подобаються, насамперед – багато гри назад і перекатування м’яча на своїй половині поля.


Також у Динамо вже десять років немає нападника! Ванат – хороший футболіст, але не центрфорвард. Влад повинен діяти з глибини. Ну не може нападник бути менше 190 см! На цій позиції має грати габаритний футболіст, як Голанд. Норвежець – це ідеальний форвард.

Так, «Динамо» Голанда фінансово не потягне, але знайти нападника такого типажу можливо. Можна було всю Африку перешерстити і знайти! Якось я захотів високого форварда у Волинь, і мені привезли Лео із Бразилії – 202 см! Мені був потрібен захисник, який добре подає аути, привезли Тейку – на 40 метрів м’яч кидав! Хто шукає – той завжди знаходить», – сказав Кварцяний.

Бєланов, нє? І головою забивав дуже гарно.
Просто у Кварцяного завжди грали здоровенні лосі, він не уявляє по-іншому
Рауль, Шева, Ребров не нападники? Ех, діду-діду...
Якщо грати виключно навісами в штрафну, то без такого форварда ніяк. А якщо від нього м'яч буде відлітати як від стіни, то яка від нього користь у нашому випадку. Але з останньою фразою можна погодитись, "Хто шукає – той завжди знаходить", тому у нас тільки Ванат без нормальної заміни.
Ми знаємо, що сам Кварцяний любив формувати свої команди з високих гравців. І чого він з ними добився, яких вершин? Навіть у баскетболі зріст далеко не все вирішує. Був, наприклад, Максі Богз (Боже), зростом 160 см, а скільки очок набирав у матчах!
За критерієм Кварцяного немає чого робити у футболі Мессі, Марадоні, Зеєлеру, Герду і Томасу Мюллерам, Пузачу та десяткам інших уславлених бомбардирів.
Харри Кейн и Карим Бензема вышли из чата