3 вересня 2024 13:47

Роналду про роль у збірній Португалії: "Завжди уявляю себе гравцем стартового складу, але поважаю рішення тренера. Зараз я відчуваю, що, як і раніше, важливий команді"

Кріштіану Роналду висловився про свою роль у збірній Португалії.


- Ви готові продовжувати грати за збірну, навіть якщо одного разу перестанете бути гравцем стартового складу?

– Це ви так вважаєте. До кінця своєї кар'єри я завжди представлятиму себе гравцем стартового складу. Я завжди поважав рішення тренера, так було у всіх клубах, де я грав – так чи інакше вони іноді погано поводилися зі мною. Якщо серйозно, то, коли мова заходить про професійну етику, я завжди поважатиму рішення тренерів. Якщо ви відступаєте від професійної етики, завжди можуть виникнути суперечності, але залишимо це осторонь.

Зараз я відчуваю, що, як і раніше, важливий для збірної, і слова тренера також це відображають. Якщо це зміниться, і я більше не буду цінним гравцем, я готовий піти. Але я продовжую приїжджати сюди з чистою совістю, тому що я знаю, хто я і на що здатний, що я роблю і що продовжуватиму робити.

Зараз я налаштований позитивно, тому що мені важливо зустрічати віч-на-віч кожен момент, кожен цикл. У нас є приклад Пепе, який провів чудову кар'єру у збірній, був прикладом для всіх нас і пішов гарно. Усі, хто грає у національній команді, повинні завжди думати про те, що вони попрощаються на радісній ноті, – сказав форвард збірної Португалії та Аль-Насра.