2 вересня 2024 21:24

Нагельсман: "У Лізі націй консолідуємо те, що зробили на Євро"

Перед вересневими матчами в Лізі націй, головний тренер збірної Німеччини Юліан Нагельсманн розповів, чи можна очікувати на зміни у складі та стилі гри команди, зізнавшись, що двері до "бундесманншафту" відкриті для всіх, першою опцією у воротах стане кіпер "Барселони" Марк-Андре тер Штеген, а новим капітаном – Джошуа Кімміх:

– У нас пішли чотири важливих гравці, кожен з яких зіграв ключову роль на Євро. Але у мене були дуже хороші бесіди з Мюллером, Нойєром і Гюндоганом – розумію, як їм було непросто прийняти таке рішення, і приймаю його. Хоча вони завжди можуть повернутися, якщо покажуть видатні результати у своїх клубах. Порівняно з Євро, ми не зробили багато змін. У нас залишилися певні ролі в команді, але тепер немає закріплення за конкретним гравцем – так, є перша опція, є футболісти ротації, а хтось узагалі не потрапить до заявки, але потрібен у процесі підготовки – це теж певна роль. Звісно, хочемо мати основну обойму і не експериментувати надто багато, але натомість у нас усе максимально відкрито і прозоро – це допомогло нам на Євро і залишиться в Лізі націй.


Залишимо певні профілі гравців для певних амплуа, тільки час від часу ротуючи футболістів. Ми закріпимо те, що вийшло зробити на Євро, а не будемо пробувати багато нового, ще й тому, що багато гравців перевантажені в перші тижні сезону у своїх клубах. У побудові гри хочемо бути більш варіативними, але нічого не ускладнюючи. Нам потрібно швидше і більш прямолінійно грати вперед після повернення м'яча – цей важливий момент у нас виходить не так добре, тут потрібні поліпшення, та й у позиційній атаці є куди рости. Нам потрібен наступник Тоні Крооса, але це – велика робота, зараз мало хто оцінює поточний сезон, зіграно не так багато матчів, тому склад здебільшого залишається колишнім.


Зміни можуть бути в жовтні, якщо кілька інших гравців будуть у хорошій формі – наприклад, Анжело Штіллер дуже добре проявив себе в "Штутгарті", і торік він був дуже близький до збірної Німеччини. Тому заслуговує на те, щоб показати, на що здатен. Наш новий номер один – Марк-Андре тер Штеген, він був капітаном у "Барселоні" впродовж кількох років і є там однозначним першим вибором, і в нас він такий самий. Не хочу штучно підігрівати конкуренцію, хоча Олівер Бауманн дуже добре зіграв у минулому сезоні, і справив хороше враження на Євро, а Александр Нюбель добре проявив себе в "Штутгарті" минулого року. А також у нас є Кевін Трапп і Бернд Лено. Але, головне, щоб номер один був визначений.