2 вересня 2024 20:51

Нойєр - про Мюллера: "Він несе в собі ДНК "Баварії"

Воротар «Баварії» Мануель Нойєр поділився думкою про нападника і одноклубника Томаса Мюллера, який вчора, 1 вересня, побив рекорд за кількістю матчів за мюнхенський клуб у грі 2-го туру Бундесліги з «Фрайбургом» (2:0).


Що робить Томаса особливим? Те, що він несе у собі ДНК «Баварії». Він хлопець, котрий завжди хоче перемагати. Я не думаю, що знаю іншого футболіста, який був би таким же амбітним, як він, або який настільки швидко навчався б так багато чого. Неважливо, яку гру йому поставлять, він може виконати її миттєво. Томас просто переможець. Нам потрібні такі гравці.


Томас виступає за спілкування, як ніхто інший. Він тримає хлопців на вірному шляху, багато розмовляючи полем і думаючи стратегічно, особливо про те, як ми разом атакуємо і захищаємося спереду. Коли ми грали без глядачів у період коронавірусу, всі, хто дивився на телевізор, чули, як багато Томас спілкується під час гри. Це був дуже важливий чинник, особливо в іграх плей-офф у Лісабоні, коли ми виграли Лігу чемпіонів. В останні роки Томас також навчився все більше слухати. Він приділяє багато уваги іншим та сприймає їх як рівних. Він дуже живий і може реагувати на критику.


Томас також вміє відчувати момент. Він має нюх на те, щоб бути в потрібному місці і приймати правильні рішення. І він може читати воротаря суперника. Мені завжди подобаються складні завдання на тренуваннях проти нього. За межами поля ми обидва багато говоримо про речі, які є важливими для «Баварії», про речі, які нас хвилюють. Томас - людина дуже чесна і пряма. Його баварський менталітет збігається із моїм рурським менталітетом. Томас створив епоху у «Баварії». Ми двічі виграли Лігу чемпіонів та виграли 11 чемпіонських титулів поспіль. Без Томаса Мюллера, його якостей як футболіста та його характеру нічого з цього не було б можливим. Ось чому він для мене має найвищий пріоритет не лише у «Баварії», а й у збірній Німеччини, з якою ми разом стали чемпіонами світу 2014 року. Навряд чи є гравці, які можуть зрівнятися із Томасом Мюллером.


Я дуже радий, що так довго грав у одній команді з Томасом. Він завжди жартує та підтримує нас у хорошому настрої. Я думаю, що він гравець, який знає напам'ять найбільше жартів. Він виглядає дивно на деяких фотографіях зі святкування та смішно танцює на вечірках на честь титулу. У мене було так багато моментів із ним, які мені подобається згадувати. І я думаю, що їх буде ще більше», — наводить слова Нойєра прес-служба «Баварії».


Нагадаємо, наразі в активі Мюллера 710 матчів. Гравець обійшов за цим показником колишнього голкіпера "Баварії" Зеппа Майєра.