2 вересня 2024 10:05
1

Ігор СУРКІС: "Запрошувати іноземних гравців – це дуже дорого та тяжко робити. Порівнюють, що "Полісся" та ЛНЗ запрошують…"

Президент «Динамо» Ігор Суркіс висловився про шлях «Динамо» у кваліфікації Ліги чемпіонів.


- Дуже класний емоційний і дуже різноманітний старт сезону від «Динамо». Який момент старту сезону вам найбільше сподобався?


- Мені сподобалося, як хлопці підійшли до матчів кваліфікації Ліги чемпіонів. Вони обіграли непросту команду. Це був скоріш не футбольний, а політичний матч – ми це розуміємо. Це буде дуже важливо для наших хлопців, які воюють, щоб ми обіграли цих нелюдів, які їздять до росії, грають якісь ігри, коли гнуть наші діти, жінки та воїни. Ми обіграли їх 9:1, настрій у хлопців буде дуже гарний. Обіграли «Рейнджерс». А потім «Зальцбург» – дуже хороша команда. Там зібрані такі хлопці, які коштують по 15-20 млн. Я розумію, що у футболі є везіння, а є невезіння. От у нас було чисте невезіння в цих матчах. Ми повинні були їх пройти, і могли це зробити.


- Чим «Зальцбург» кращий за «Динамо», якщо вони пройшли?


- Нічим вони не кращі. Вони молодші за багатьох наших хлопців. Наші більш досвідчені. Ярмоленко, якщо б скористався у першому матчі та забив… Він то хотів забити цей м’яч. Забив би… Шапаренко міг забити у кінцівці за 8 хвилин до кінця та плюс 5 додано було. Ми бачили вчора матч «Евертона», перевернутий за 8 хвилин. Тому в футболі буває всяке. Ми не пройшли, тож будемо намагатися гідно грати в Лізі Європи.


– Ліга Європи за складом учасників мало чим поступається Лізі чемпіонів.


- Вона мало чим поступається. І «Лаціо», і «Рома» – це ті команди, які можуть грати в Лізі чемпіонів. І «Галатасарай» чемпіон своєї країни. Тому ці матч покажуть, на що ми здатні та які позиції там ще потрібно посилювати.


Я так розумію, і Шовковський це може сказати, ми дуже якісно посилюватися влітку. Запрошувати іноземних гравців – це дуже дорого та тяжко робити. Коли йде війна, то це дуже непросто. Порівнюють, що «Полісся» та ЛНЗ запрошують… Ми бачили сьогодні цих футболістів. Як би то не було, ми повинні були сьогодні забивати 3-4 м’ячі та закривати матч. Це рівень цих команд.


«Динамо» представляє країну, і поки ми її гідно представляємо. Нам потрібно дуже гарні гравці. Колись були, ми могли їх запросили. Ви ж пам’ятаєте і Бельанда, і Ленса. Ці хлопці були дуже гарні й вони складали конкуренцію нашим українським хлопцям. Сьогодні в нас українська команда, молода.


У нас дуже розвинена наша школа. Михавко… Подивіться, цей хлопець прогресує з кожною грою. Тим більше, він сьогодні вийшов з травмою. Попов у нас травмований. Михавко вийшов з травмою, тому що Шовковський не хотів ризикувати, щоб випускати Себальйоса. Ми розуміли, що буде тяжка гра. Шапаренко з мікротравмою, Буяльський 3 тижні хворів. Є проблеми. Але хлопці, які вийшли сьогодні, довели, що можуть замінити тих, які не можуть грати.

Ну хоч хтось голосно сказав пр ціну всіх ціх пляжників, заполонивших УПЛ.