2 вересня 2024 09:36
2

Ігор Суркіс повідомив, де "Динамо" гратиме домашні матчі в Лізі Європи

Президент «Динамо» Ігор Суркіс оцінив старт сезону київської команди та підтвердив, що «біло-сині» гратимуть домашні матчі в єврокубках у Гамбурзі.


- Багато матчів «Динамо» вже зіграло в цьому сезону, але лише перший в Києві. Як вам цей закордонний вояж.


- Хлопцям дуже тяжко. Вони постійно переміщаються з одного місця в друге. Ми повернулися до Києва, і сьогоднішня перемога далася нам нелегко. Команда противника дуже підготовлена. Тиждень готуватися і їздити через кожні 3 дні – не дуже тяжко. Але в нас є глибина складу. Перемогли, 3 очки завоювали. Зараз хлопці, які не їдуть до збірних, відпочинуть 3 дні, як сказав головний тренер, і будуть готуватися далі до сезону. Сезон буде дуже тяжкий та дуже насичений.


- Цей новий формат єврокубків для вас, як для керівника клубу, який грає в єврокубках, він ще тяжкий, ніж минулого разу. Тепер 8 виїздів, по суті.


- 8 виїздів, підготовки немає, відпустки немає взимку. Фактично ми тільки 14 чи 15 граємо останню гру, а потім повинні дати хлопцям 2-3 тижні максимум відпочити і готуватися вже до наступного сезону. Це експеримент для нас. Будемо сподіватися, що він буде вдалим.


- Як вам взагалі цей формат єврокубків? Якщо ви спілкувалися з Олександром Шовковським, то як йому.


- Я не можу поки що його оцінити. Побачимо, як буде. Для нашої країни… Йде війна, це дуже тяжко. Ми не граємо вдома, у нас практично 6 виїздів. Через кожні 2-3 повертатися… До «Реал Сосьєдада» їхати. У той Гамбург, де ми будемо грати… Це дуже тяжко для хлопців. Але вони професіонали, повинні відновлюватися, повинна бути ротація складу. Всі завдання, які стоять перед командою, – їх ніхто не скасовував.

Для мене не зовсім зрозуміло, чому поміняли Люблін на Гамбург. Бо туди з України, Києва і назад довше добиратися, з додатковою пересадкою. З Любліна значно ближче. Писали, що Гамбург запропонував кращі умови (в чому вони полягають?). Але ці "кращі умови" можуть бути марними через втому від переїздів.
Сховати
Africanda-S, Стадіон у Любліні ніби як не відповідає вимогам основного раунду єврокубків. А умовні Варшава чи Бухарест мабуть залупили великий цінник, якщо постійно говорять про "хороші умови"