1 вересня 2024 18:32
4

Олександр ШОВКОВСЬКИЙ: "Герреро? Поки що в нас є той склад, який є"

Головний тренер «Динамо» Олександр Шовковський прокоментував перемогу над ЛНЗ.


– Вітаю всіх уболівальників київської команди з перемогою. Непростий матч. Ми чудово розуміли, якою буде гра. Я відчував це, скажу вам відверто. Після матчів кваліфікації Ліги чемпіонів, після матчів плей-оф, після логістики готував своїх хлопців до того, що буде непроста гра. Готував до того, що будемо грати з командою, яка вдало стартувала на початку чемпіонату України, яка посідала друге місце, яка з чотирьох матчів три виграла і демонструвала достатньо цікаву гру. Налаштовував на непросту гру, що в принципі і відбулося. Хоча при цьому всьому ми мали можливості для більш вдалого закінчення фінальної стадії наших атаки і спокійніше доводити матч до перемоги.


– З чим пов’язана відсутність Шапаренка?


– На жаль, у нього були певні проблеми з литковим м’язом. Це дуже чутливий м’яз. Якщо буде перенавантаження і ушкодження, то він може вилетіти на місяць. Саме з цієї причини його сьогодні не було в заявці.


– Коли ми зможемо побачити дебют на полі Себальйоса?


– Коли він потрапить у стартовий склад або вийде на заміну – тоді ви побачите його дебют на полі.


– Сьогодні відбувся дебют Рубчинського. Як ви оцінюєте його адаптацію?


– Він, безумовно, дуже цікавий гравець. Його навички в грі додають нам мобільності в середній ланці. Я задоволений тим, як він вийшов. Він багато тренується з командою і починає чудово розуміти гравців. Я дебютом задоволений. Безумовно, є моменти , які завжди можна покращувати. Так було, і так буде. В цілому, вважаю, що він добре відіграв той час, який в нього був.


– Чи відчували ви якісь особливі емоції під час першого домашнього матчу сезону та від підтримки?


– Свої емоції я вчора виклав на своїй сторінці в Instagram, написавши: «Києве, як я скучив за тобою». 52 дні ми не були вдома. Спочатку ми готувалися з командою на зборах в Австрії, а потім у нас було турне: Белград, Люблін, Глазго, Зальцбург. Між цими поєдинками ми завітали до Рівного та Львова. Це був непростий період і непростий етап. Певні проблеми, які пов’язані з тим, що в нашій країні йде війна. З цього приводу я хочу ще раз подякувати нашим захисникам і захисницям за те, що вони дають нам можливість грати в футбол і дають можливість, щоб футбол жив у нашій країні.


Це був непростий період. Ми чудово розуміли, яка сьогодні буде гра, і я хлопцям про це говорив. Зараз тим десятьом гравцям, які не їдуть в склади збірних буде 3 дні відпочинку, а хлопцям, які їдуть – ми побажали добре виступити і, головне, без травм повернутися до нашої команди.


– Чи буде «Динамо» як «Шахтар» змінювати місце домашніх матчів в УПЛ на період виступів у єврокубках? Чи гратиме далі в Києві?


– «Динамо» планує свої домашні матчі грати в Києві.


– Чи продовжуються пошуки нового форварда?


– Пошуки не закінчуються ніколи. Герреро? Поки що в нас є той склад, який є.

Нереалізація моментів нікуди не ділася. Якщо в ЧУ це компенсується величезною кількістю ударів, то в ЛЕ такого не буде.
Величезне дякую, тренере за гру і результати!!!
Але звідки такий спортивний стиль одежі - молодий, красивий, інтелігента людина - хай не костюм але є значно красивіші і виразніші речі) Наставник Динамо мені здається має виглядати відповідно, без образ і з величезною повагою!
Сховати
DiKot, дехто одягається на фарт.
Сховати
Africanda-S, забобони