31 серпня 2024 15:36

Тен Хаг: "Ми залучили нових гравців, є багато молодих футболістів, "Манчестер Юнайтед" перебуває на початку життєвого циклу"

Головний тренер "Манчестер Юнайтед" Ерік тен Хаг розповів про відмінності між "манкуніанцями" та "Ліверпулем" у момент, коли нідерландець очолив "червоних дияволів", а Арне Слот став тренером "мерсісайдців".


«Я заздалегідь знав, що це найскладніша річ, яку я колись робив у своєму житті – прийти до клубу, де було так багато проблем, які ми мали вирішити.

Я тут не для того, щоб говорити за нього (Арне Слота – прим.), але зрозуміло, що Ліверпуль знаходиться в іншій фазі свого життєвого циклу. У них зріла команда, гравці, які вже давно грають разом і мають великий досвід. Ми маємо більш розрізнений склад, нам доводиться будувати нову команду.

Є команда, структура дуже чітка, я думаю, що гравці, їхні стосунки у цій команді дуже чіткі, і це те, що він (Слот – прим.) успадкував, що було збудовано за останні роки.

Я успадкував історію шести років без трофеїв, що означало, що роздягальня та якість були не на належному рівні. Тому ми мали будувати, створювати, виступати і підніматися на більш високий рівень. Ми робили це через трансфери, але ми також робили це, залучаючи до команди гравців академії.

Те, що ви бачите зараз, це те, що ми залучили нових гравців, багато молодих футболістів, і ми на початку життєвого циклу. Ми все ще знаходимося на перехідному етапі, у нас є молоді гравці, і тепер ми маємо збудувати з них команду на майбутнє», - сказав тен Хаг.

Влітку 2024 року 45-річний колишній тренер «Фейєноорда» Арне Слот очолив «Ліверпуль». Юрген Клопп, який був тренером «мерсисайдців» з 2015 року, залишив команду після завершення минулої кампанії.

1 вересня відбудеться матч 3-го туру АПЛ "Манчестер Юнайтед" - "Ліверпуль". Початок о 14.30.