30 серпня 2024 22:02

Маріс ВЕРПАКОВСКІС: "Я дуже хотів такого результату жеребкування - хотів побачити "Динамо" проти РФШ"

Генеральний директор РФШ Маріс Верпаковскіс, який свого часу грав за "Динамо", поділився Sportacentrs.com своїми емоціями від виходу клубу на змагання такого рівня та висловив задоволення результатами жеребкування. Він також заявив, що РФШ, швидше за все, проводитиме домашні матчі Ліги Європи на стадіоні "Даугава".


"Враження дуже приємні. Сам факт того, що ми тут, приносить великі емоції", — сказав легенда латвійського футболу Маріс Верпаковскіс невдовзі після завершення жеребкування. "Дякую всім за вітання та побажання добра!".

"Ми також задоволені результатами жеребкування. Кращого і очікувати не могли, було вже заздалегідь зрозуміло, що гранди проти нас зійдуться. Можливо, теоретично ми могли зіграти трохи слабших суперників, але зараз гріх скаржитися, зрозуміло, що все одно буде важко", - сказав Верпаковскіс.


"Як людина, я сам сподівався, що нічия зведе нас з "Манчестер Юнайтед", - зізнався Верпаковскіс. "Це клуб, який мені подобається, це світовий бренд. Так, результати МЮ за останні роки не найкращі, але гра "Юнайтед" у Ризі — ну, це було б чимось фантастичним. Так само, як люди досі пам’ятають матчі "Сконто" проти "Барселони" та "Інтер", такий матч теж запам’ятався б надовго".

Гендиректор РФШ підкреслив, що на ризький клуб також чекають суперники дуже високого рівня з клубів, які дуже відомі в Європі: "Наприклад, "Аякс" з Амстердама – на мій погляд, потрібно дивитися дуже далеко в минуле, щоб знайти попередній такий відомий клуб, який грав у Латвії".

Також Верпаковскіс з посмішкою розповів про майбутнє возз'єднання з київським "Динамо", клубом, за який він виступав під час своєї футбольної кар'єри: "Я дуже хотів такого результату жеребкування, хотів побачити назву динамівського клубу проти РФШ. Я дуже радий, що так вийшло, в київському клубі залишилося кілька знайомих людей, я буду радий зустрітися з ними знову, але зараз буде інше".

Окрім результатів жеребкування, Верпаковскіс також окреслив поточне питання щодо того, де РФШ може проводити свої домашні ігри Ліги Європи: "Зараз я можу сказати, що 95% це буде стадіон "Даугава" в Ризі".

"Ми повідомили УЄФА про наше бажання грати домашні ігри в першій частині чемпіонату, а грудневі та січневі грати на виїзді", — сказав Верпаковскіс. "УЄФА відповів, що це навряд чи вдасться зробити і що, швидше за все, 1-2 гри в грудні і січні будуть у нас заплановані як домашні".

Це створює очевидну проблему, про яку вже йшлося раніше, тобто взимку в латвійському футболі пауза, а через кліматичні умови та відсутність відповідної інфраструктури взимку не проводяться футбольні матчі високого рівня.

"На даний момент є ще багато питань з цього приводу, але я можу вам сказати робочий варіант", - сказав гендиректор РФС. "Можливо, ми чекаємо календаря Ліги Європи, ми розуміємо, коли нам доведеться грати домашні ігри взимку. Потім ми говоримо з керівництвом стадіону "Даугава" про реальні можливості. Швидше за все, ми вказуємо стадіон "Даугава" як домашній. Ігрове поле також і для зимових ігор, ми робимо все можливе, щоб це було реальною можливістю, але, звичайно, це також буде залежати від того, яка зима нас чекає, якщо стадіон "Даугава" не буде готовий до такої зими року. Тоді так, тоді доведеться змінити місце проведення матчу на нейтральне, що все це ще триває і що точний календар ще не оголошений".