30 серпня 2024 20:47

Блогер: "Тричі перемагати у матчах з РФШ, "Галатасараєм", "Вікторією" та "Ференцварошем" - завдання мінімум для "Динамо"

Блогер Михайло Смоловий у своєму Телеграмі висловився про перспективи "Динамо" у Лізі Європи:


"Тіпи вже порахували, що мінімальним лімітом для 24 позиції в Лізі Європи є 9 очок. Тому перспективи Динамо потрапити до топ-24 виглядають доволі оптимістично.


Було проведено 10 000 симуляцій, і в 56% саме 9 очок було достатньо для 24 позиції (дозволяє кваліфікуватися до першого раунду ПО за участю 16 команд, які посіли місця з 9 по 24). Це завдання мінімум. А далі прикольно:
⁃ 8 очок були межею в 20% симуляцій
⁃ 10 очок були межею в 22% випадків

Тому тричі перемагати РФШ, Сарай, Плзєнь та Ференцварош завдання мінімум. Або дві перемоги та дві нічиї над цієї четвіркою плюс нічия з кимось з четвірки Лаціо, Рома, РС та Гоффенгайм. Не виглядає прям фантастично. Можна чіплятися, якщо домашка задана РБ буде зроблена.

Порахували і прямий вихід до 1/8 без стадії ПО для команд з 9 до 24 місця:
⁃ 15 очок є межею в 42% випадків
⁃ 14 очок є межею в 30% випадків
⁃ 16 очок є межею в 22% випадків
⁃ 13 очок вистачає лише в 3% випадків

Скажімо відверто, сценарій з пʼяти перемог над РФШ, Сараєм, Плзєнью, Гоффе та Ференцварошем не дуже. На комусь запнуться, а отже треба шукати ще очки в матчах з римлянами та басками. Бо 13 точно мало для прямого виходу до 1/8.

У будь-якому випадку Динамо та окремі гравці отримають чимало користі. От Ванат чи Попов сплять і бачать себе в якомусь Лаціо - виходьте та демонструйте, щоб вони спали та бачили їх в своєму складі. Решти з якимось амбіціями це теж стосується. Є можливість показати себе на рівні команд верхньої половини таблиці з Серії А, Бундесліги та Ла Ліги, що, за великим рахунком, і можуть бути потенційними зацікавленими клубами. Без образ, але в зацікавленість Арсенала, Інтера чи Реала до когось з динамівців не вірю. Тому це чудова можливість спочатку вийти на поле і вразити, а потім і до ПО вийти", - написав Смоловий.