30 серпня 2024 15:09

"Барса" здійснила чотири платежі на рахунок секретаря Негрейри з 2005 до 2006 року на суму 35555 євро. Суддя не бачить інших причин цього, крім впливу на результати

З'явилися нові подробиці розслідування щодо справи Негрейри.


Нагадаємо, наприкінці травня з керівництва «Барселони» було знято звинувачення у хабарництві при виплатах колишньому віце-президенту технічного комітету суддів Хосе Марії Енрікесу Негрейрі. Проти задоволення апеляцій, які подавали під час розгляду каталонці, виступали Ла Ліга та «Реал». Суд раніше вважав злочином виплату Негрейрі 7,7 млн євро від «Барселони» у період з 2001-го до 2018-го.


Як пише As з посиланням на El Español, суддя Хоакін Агірре у своїй ухвалі поінформував, що «Барселона» здійснила чотири платежі в період з 2005 по 2006 рік на рахунок, зареєстрований на ім'я секретаря Негрейри. Загальна сума цих переказів складає 35555 євро.


Слідчі стверджують, що «не існує жодних комерційних чи професійних відносин між компанією Негрейри та пані Діас, а також між «Барселоною» та цією особою, які могли б виправдати дані платежі».

Суддя у своїй ухвалі підтверджує, що «йому не спадає на думку жодна інша переконлива причина, окрім як зміна результатів національного спортивного змагання (Ла Ліга та Кубок Іспанії)», яка могла б пояснити платежі «Барселони» колишньому віце-президенту технічного комітету суддів, обіймав цю посаду з 1993 по 2018 рік.

У зв'язку з викладеним Агірре вимагає також розслідувати десять нових банківських рахунків. Шість із них належать секретареві Негрейри, а чотири – Хосе Мартінесу Альфонсо, другові Негрейри.