29 серпня 2024 17:06

Вірт оцінив шанси "Кривбасу" на камбек з "Бетисом" і спрогнозував рахунок дуелі: "Будемо відвертими"

Відомий український тренер Юрій Вірт поміркував над перспективами криворіжців у матчі плей-офф кваліфікації Ліги конференцій проти іспанців.

"Шанси у Кривбаса є, але вони, будемо відвертими, – мінімальні. Як показала перша гра, рівень Бетіса на порядок вищий від команди Юрія Вернидуба. У Севільї має статися диво, щоб Кривбас забив два чи більше голи, не пропустив і пройшов далі. Звісно, дива у футболі трапляються, але…


Чому Кривбас так слабко провів перший поєдинок? Я б не сказав, що хлопці Вернидуба злякалися підопічних Пеллегріні. Ні! Повторюсь, просто Бетіс об'єктивно сильніший станом на сьогодні за Кривбас. От і все. І, знову ж таки, давайте будемо щирими: рівень нашого чемпіонату з відомих всім причин дуже сильно просів. Так, Бетіс – не Реал і не Барселона, але ж Ла Ліга один з найсильніших чемпіонатів Європи і посісти там сьоме місце – дорогого вартує.


Але, знаєте, я б сильно не критикував Кривбас за першу гру. Вони старалися, билися, не засіли наглухо в обороні та не грали на відбій. Я так думаю, що багато у чому їх міг надломити швидкий перший гол (на 13 хвилині), який, певно, зламав попередній план на гру.


Ротація точно буде, майже впевнений у цьому. Бо, не забуваймо, що вже у неділю Кривбасу грати проти Шахтаря в УПЛ. Згоден, що втрачати Кривбасу дійсно немає чого, тож мають грати розкуто. Мені от сподобалося, як грало Динамо проти Зальцбургу. Теж 0:2 після першої гри, теж примарні шанси у киян на прохід до групової стадії Ліги чемпіонів, але вони боролися! І нічия в Австрії дуже хороший результат. Десь так само має зіграти й команда Вернидуба.


Кривбас має грати сьогодні агресивно, наполегливо і, можливо, цього разу й везіння буде на їхньому боці. Якщо навіть криворіжці програють, але при цьому покажуть гідну гру, не будуть відбувати номер, діяти на відбій, то ніхто їх особливо критикувати не буде.


Мій прогноз? Думаю, що знову переможе Бетіс. Поставлю на рахунок 2:1 на користь іспанського клубу", – сказав Вірт у коментарі Українському футболу.