28 серпня 2024 20:51

Нуньєса відсторонено на 5 матчів збірної Уругваю за сутичку з фанатами Колумбії на Кубку Америки. Бентанкур дискваліфіковано на 4 ігри, Хіменес, Олівера та Араухо – на 3

Дарвіна Нуньєса відсторонено на 5 матчів збірної Уругваю.


Нападник «Ліверпуля» отримав п'ятиматчеву дискваліфікацію в рамках покарань, винесених КОНМЕБОЛом після інцидентів у півфіналі Кубка Америки, де зіграли збірні Уругваю та Колумбії.


Нагадаємо, після поразки від Колумбії (0:1) кілька гравців та співробітників збірної Уругваю вступили у сутичку з уболівальниками на трибунах. Гравці застосували до вболівальників фізичне насильство, пізніше також з'явилися відеозаписи, на яких Дарвін Нуньєс намагається кинути у натовп стілець.


Нуньєс, один із п'яти гравців збірної Уругваю, яким призначено усунення, пропустить відбіркові матчі чемпіонату світу 2026 року проти збірних Парагваю, Венесуели, Перу та Еквадору. Гравця також було оштрафовано на 20 000 доларів. Заборона не поширюється на клубні матчі, тож нападник зможе продовжити виступи за «Ліверпуль».


Також повідомляється, що півзахисника «Тоттенхема» Родріго Бентанкура відсторонено на чотири матчі та оштрафовано на 16 000 доларів, а Хосе Марія Хіменес («Атлетіко»), Матіас Олівера («Наполі») та Рональд Араухо («Барселона») отримали дисквалі гри та штраф у розмірі 12 000 доларів.

Шість гравців, які відіграли менш значну роль в інциденті, отримали штраф у розмірі 5000 доларів. У списку належать: Матіас Вінья («Фламенго»), Себастьян Касерес («Америка»), Браян Родрігес («Америка»), Еміліано Мартінес («Мідтьюлланд»), Сантьяго Меле («Атлетіко Хуніор») та Факундо Пельїстрі »).


Уругвайську федерацію футболу було оштрафовано на 20 000 доларів, а посадовця організації Марсело Гарсія було відсторонено від усіх змагань КОНМЕБОЛ на шість місяців за кидок пляшки з водою у вболівальників на стадіоні.