28 серпня 2024 18:02

Перед стадіоном "Црвени Звезди" стоїть танк, на якому намальовано букву Z

Перед входом на стадіон «Црвени Звезди» стоїть танк Т-54, на якому зображена символіка російських окупаційних військ.


28 серпня у Белграді, столиці Сербії, на стадіоні «Райко Митича» відбудеться матч-відповідь раунду плей-оф кваліфікації Ліги чемпіонів, у якому «Црвена Звезда» зіграє проти «Буде-Ґлімт».

Перед входом на арену, на якій проводить свої домашні матчі сербський клуб, стоїть танк Т-54 радянського виробництва. На ньому намальована латинська літера Z.


Цей символ використовується російськими окупаційними військами з початку повномасштабного вторгнення в Україну 24 лютого 2022 року, а також у пропагандистських заходах у РФ.


На передматчевій пресконференції журналісти норвезького видання VG поставили питання головному тренеру сербської команди Владану Міловичу про співпрацю клубу з російською компанією «Газпром».


Прессекретар клубу відповів: «Це пресконференція про матч, ми це не коментуємо. Без коментарів».


Навесні 2022 року Црвена Зірка не розірвала спонсорський договір із російською компанією після початку повномасштабного вторгнення Росії до України.

Нагадаємо, що у листопаді 2022 року «Црвена Звезда» провела товариський матч проти «Зеніта» у Санкт-Петербурзі, а навесні цього року команди зіграли у Белграді.


Перед стадіоном «Црвени Звезди» стоїть танк, на якому намальована літера Z