28 серпня 2024 14:38

Сандро Тоналі – після 10-місячної дискваліфікації за ставки: "Немає жодної людини, яка не підтримала б мене"

Півзахисник «Ньюкасла» Сандро Тоналі поділився емоціями після відбуття 10-місячної дискваліфікації за ставки на матчі «Мілана», за який він грав раніше.


«Розмови дуже допомагають. У перші 3 місяці я зустрів багато людей, представників звичайних професій, особливо в Ньюкаслі, які мали цю проблему, але вони ніколи не говорили про це досі. Вони вирішили звернутися по допомогу і припинити тримати все в собі, коли моя проблема стала публічною. Це мене дуже порадувало.


Перший крок – це здатність говорити про той величезний вантаж, який ти носиш усередині, про який у тебе ніколи не вистачало сміливості заговорити. У тебе є ця величезна перешкода. Розмова – це найбільший крок до вирішення проблеми.

Я в передчутті, бо почуваюся новим гравцем, новим придбанням. Минулого сезону я зіграв лише 8 матчів (в АПЛ), і це було дуже складно для мене. Я радий бути тут, у Ньюкаслі, а не десь ще, бо маю топ-команду, топ-фанатів, і я не можу дочекатися повернення на поле.

10 місяців – це довгий термін, бо футболіст живе заради матчів. Всі, хто працює в Ньюкаслі, завжди були поруч зі мною з першого дня. Я ніколи не був один за ці 10 місяців. Це дуже важливо. Мені було дуже, дуже важко у жовтні, листопаді та грудні. Зараз я відчуваю, що настав новий час. Це новий етап мого життя.

Немає жодної людини, яка не підтримала б мене – те саме з фанатами. Вони дарували мені те саме кохання, яке подарували б, якби я був тут 10 років. Це змусило мене зрозуміти хто такі вболівальники «Ньюкасла». Не думаю, що таке можна знайти в іншому місті. Я багато про це думав.

Едді Гау був моїм першим другом у Ньюкаслі. Я розмовляв з ним щодня протягом 10 місяців. Також на першу гру, в якій я не міг грати, проти «Вулвергемптона», я поїхав із командою. Бруно Гімараес і Жоелінтон допомагали мені весь день перед грою. Вони були поряд зі мною. Вони чудові люди. Я хочу подякувати своєму тренеру, команді та фанатам», – сказав Тоналі.