28 серпня 2024 12:03
1

"Я такого гравця не пам’ятаю". Експерт пророкує футболісту "Динамо" яскраве майбутнє в збірній Украни

Футбольний експерт Олег Федорчук в інтерв’ю сайту «Український футбол» прокоментував виступ захисника Динамо Тараса Михавка у матчі-відповіді проти Зальцбурга (1:1) в раунді плей-оф кваліфікації Ліги чемпіонів.


Федорчук оцінив гру Михавка на 7.5/10, в той час, як портал Flashscore поставив йому 7.9/10.

«З тих поєдинків у його виконанні, що мені доводилося бачити – цей найкращий. На такому рівні, в такому віці… Це фантастична нагода для такого гравця. Я ще після травми Максима Дячука говорив: «А чому не повторити кейс Забарного?».

При цьому фахівець підкреслив, що Михавко має ще більший потенціал.

«І зараз він іде шляхом Іллі, але я вважаю Михавка перспективнішим. Тарас чудово відчуває гру, виконує стільки конструктивних дій… Я ще такого гравця у нас не пам’ятаю».

Федорчук назвав головну перевагу Михавка.

«У Михавка відсутня метушня і ще дуже показовий момент – він не боїться помилятися. Це дуже важлива чеснота для гравця, тим більше молодого. Пятов та Трубін, якщо помилялися, то робили це з впевненим виразом обличчя. І цього не можна навчитися».

Тренер навіть бачить Михавка альтернативою капітану Шахтаря Миколі Матвієнку в національній збірній України.

«Тому Михавко вже може розглядатися як заміна і Матвієнку в збірній Україні. А по цій грі я скажу, що Тарас наразі навіть кращий за досвідченішого захисника Шахтаря», – сказав Федорчук.

Зазначимо, що Михавко оформив асист у вищезгаданому матчі;
Забарний у віці Михавка дійсно не працював так на атаку. Але зараз Забарний вже надзвичайно якісний у роботі на атаку. Саме тому пару Забарний і Михавко - треба награвати вже зараз.