27 серпня 2024 23:56

"Зальцбург" - "Динамо" 1:1. Звіт про матч. Незважаючи на всі старання, кияни поза Лігою чемпіонів

Після поразки 0:2 у Любліні «Динамо» прибуло до Австрії для матчу-відповіді раунду плей-оф Ліги чемпіонів з «Зальцбургом». Для того, аби вийти до основного етапу головного єврокубка киянам потрібно було зробити феєричний камбек. В іншому разі на них очікувала б Ліга Європи.


Наставник «біло-синіх» Олександр Шовковський вдався всього до однієї зміни у старті, якщо порівнювати з грою в Польщі – праворуч в захисті вийшов Тимчик, а не Караваєв. Загалом, український колектив вийшов у такому складі: Бущан – Тимчик, Михавко, Попов, Дубінчак – Бражко, Шапаренко, Піхальонок, Ярмоленко, Кабаєв – Ванат.


Динамівці вийшли на матч вкрай зарядженими. Перші 10 хвилин, безумовно, були за ними: кияни високо пресингували і намагалися гостро атакувати. Спершу з-за меж штрафного майданчика стріляв Дубінчак – неточно. Згодом двічі на оперативному просторі перебував Ванат – його спроби успіхом також не увінчалися.


Щодо «Зальцбурга», то він, на жаль, свою ж першу атаку зумів конвертувати в гол. На 12-й хвилині Бідструп підхопив м’яч у середині поля та, отримавши чимало вільного простору, перевів праворуч на Дагіма. Данський футболіст змістився з крила до центру та лівою ногою влучно пробив низом у правий кут – 0:1.


Схоже, що швидкий пропущений м’яч дещо спантеличив «Динамо». Господарі навпаки заграли значно розкутіше і одразу загрожували володінням Бущана ще двома дальніми ударами – Дедич та Глух виконали неточно. На 25-й хвилині значно гостріше діяв Єо, який втік лівим флангом і пробив у напрямку ближнього кута, але Бущан зіграв надійно.


Хай там як, на 29-й хвилині підопічні Олександра Шовковського зрівняли рахунок. Михавко чудовим дальнім пасом вивів Ваната на оперативний простір, той відклеївся від Байду та вирвався віч-на-віч з воротарем, після чого відправив м’яч у дальній кут та побіг в обійми партнерів стримано святкувати взяття воріт – 1:1.


Окрилені успіхом кияни продовжили випробовувати вдачу біля воріт Бласвіха. На 34-й хвилині Пихальонок вдався до дальнього пострілу – пробив над поперечкою. За 2 хвилини «біло-сині» вибігли в стрімку контратаку, яку розігнав Кабаєв і сам же завершував, проте його удар заблокував захисник. Ще одна спроба від Піхальонка аналогічно була безуспішною (парирував кіпер), тож на перерву колективи пішли з одиницями на табло.


У 2-му таймі малюнок гри не змінився. Київська команда продовжила діяти активніше за суперника, шукаючи можливості вийти вперед. На 54-й хвилині Ванат опинився на хорошій ударній позиції після сприятливого відскоку, однак пробив зависоко. Далі були спроби від того ж Ваната і Кабаєва, але їх заблокували захисники.


Динамівці не полишали надій перевернути ситуацію. На 66-й хвилині Шапаренко підступно стріляв з меж штрафного майданчика – ігровий снаряд полетів повз стійку. Майже одразу на удар з пристойної відстані наважився Бражко – м’яч пішов над поперечкою. Словом, оборонної роботи у «Зальцбурга» було вдосталь…


У діях українців було видно величезне бажання. «Динамо» атакувало і намагалося загострювати гру. Попри це, заключна 20-хвилинка не потішила вболівальників великою кількістю гольових моментів. Хоча деякі чудові нагоди все ж таки були. Особливо варто відзначити шанс Шапаренка, який на 81-й хвилині обігрався з Ванатом і пробивав з вбивчої точки, проте виконав повз ворота.


Звичайно, «Динамо» спробувало вдатися до фінального штурму, але окрім кількох кутових біля воріт Бласвіха майже нічого створити не вдалося. Австрійці же засіли в глибоку оборону і відповіли лише однією стрімкою контратакою, яка завершилася слабким ударом від Раткова. Зрештою, біля голів у матчі не було, тож поєдинок завершився внічию 1:1. «Зальцбург» вийшов у основний етап Ліги чемпіонів, а «Динамо» – крокує до основної стадії Ліги Європи.