27 серпня 2024 17:03

Юрій ГУРА: "В Австрії динамівцям необхідно реалізовувати свої моменти"

Один із представників нашого тренерського корпусу, екс-керманич "Олександрії" Юрій Гура розповів про свої очікування від гри-відповіді київського "Динамо" з австрійським "Зальцбургом" у плей-оф Ліги чемпіонів.


- Шанси завжди є, хоча результат першого матчу для "Динамо" невтішний, - вважає фахівець. – Він зобов'язує нашу команду забивати три м'ячі або хоча б два в основний час, переносячи свої можливості досягти успіху в овертайм. Принаймні, хотілося б, щоб так було. В Австрії підопічним Олександра Шовковського потрібно реалізовувати свої моменти – і тоді можна розраховувати на позитивний підсумок. А ще необхідна концентрація, особливо це стосується захисників. Адже "Зальцбург" така команда, яка вміє використовувати будь-який шанс. Потрібно, щоб наші футболісти вийшли на гру з великим бажанням і прагненням перемогти. У першій зустрічі сприятливі нагоди для взяття воріт у динамівців були, однак вони їх не використали.

- Для "Динамо" у повторній грі головним завданням буде забити швидкий гол чи про це мова не йтиметься?

- Ви ж розумієте, що є ризик. Можна кинутись вперед у прагненні забити швидкий м'яч і розкритися. А суперник таких речей не прощатиме. На мій погляд, потрібно вичікувати зручного моменту і його реалізовувати. Та разом з тим вважаю, що "Зальцбург" йти в атаку стрімголов не буде, граючи від оборони. Тож дведеться динамівцям думати, як її зламувати.

- За рахунок чого можна це було б зробити? Дальні удари?

- Всі ми бачили, як у цьому сезоні за "Динамо" забиває Піхальонок. Та й Шапаренко здатен вражати ціль ударами здалеку. Як-то кажуть, "Якщо не будеш стукати у ворота, то ніхто тобі їх не відкриє". Так і у цьому випадку.

- "Динамо" у разі непроходження "Зальцбурга" все одно гарантовано гратиме у єврокубковому турнірі – Лізі Європи. Можливо, краще синиця в руках, ніж журавель в небі?

- Маєте на увазі чи варто викластися у повторному поєдинку із "Зальцбургом" і поборотися за продовження боротьби у Лізі чемпіонів? Так, звичайно. Ліга Європи уже в кишені, а от Ліга чемпіонів – це зовсім інша справа – і щодо мотивації, і щодо фінансових складових. Та й суперники в ній значно солідніші, напруга в іграх теж. Тож будемо сподіватись, що "Динамо" порадує футбольну Україну.