27 серпня 2024 19:07

Лінекер про Холанда та Кейна: "Ерлінг грає високо, захисники відходять глибше, створюючи простір для півзахисту. Харрі потрібно грати вище - він стає ідеальним форвардом, коли йому вистачає терпіння"

Гарі Лінекер порівняв ігрові навички Ерлінга Холанда та Харрі Кейна.


«Важливо, як грає Холанд і наскільки високо він розташовується. Тому що якщо він постійно робить ривки за спину захисників, вони починають нервувати і відходять трохи глибше.

Це створює більше простору для півзахисників. А якби він опускався на 20 ярдів углиб поля, то перевантажував би півзахист і для півзахисників не залишалося б вільного простору. Тож це дуже важливо.

Ми говорили про це влітку у контексті збірної Англії, тому що Кейн любить відходити вглиб. Але якщо він залишається вищим, то можна створити трохи простору за спинами захисників.

Мені здається, він робить це чудово, і коли йому вистачає терпіння, він стає тим самим ідеальним форвардом. Йому байдуже, торкнеться він м'яча 10 разів або 50 за матч. Йому важливо, скільки разів він відправить м'яч у сітку воріт», – сказав колишній нападник збірної Англії Гарі Лінекер у підкасті The Rest Is Football.