26 серпня 2024 16:34

Українська компанія може допомогти "Барселоні": від угоди залежить доля зіркового футболіста

Фото - https://depositphotos.com/ua/


Схоже Жоан Лапорта таки знайшов того, хто закриє борг, який висить над клубом ще з минулого сезону.


Барселона намагається зареєструвати свого зіркового новачка Дані Ольмо, який перебрався до "блаугранас" з РБ Лейпциг ще 9 серпня. Ла Ліга досі не дала зеленого світла на реєстрацію й ось чому.


Інвестиційний фонд Libero повинен був виплатити Барселоні 40 млн євро ще минулого року за купівлю частки у Barca Vision (аудіовізуальні права), однак не зміг цього зробити. Частину боргу – 20 мільйонів – взяла на себе американська компанія громадського харчування Aramark. Каталонці довго шукали когось, хто б міг остаточно закрити фінансове питання.

За інформацією Mundo Deportivo, другу частину заборгованості виплатить українська компанія WhiteBIT, керівник якої – Володимир Носов – є власником Металіста 1925. У разі закриття угоди Ольмо зможе дебютувати за команду Ганса-Дітера Фліка вже у вівторок, 27 серпня, у матчі 3-го туру Ла Ліги проти Райо Вальєкано.


До слова, WhiteBIT співпрацює з Барселоною ще з грудня 2022-го, відколи стала офіційним криптопартнером каталонського клубу (угода підписана до червня 2025 року).