25 серпня 2024 09:32

"Коли викликав до себе в кабінет, пульс 150 вже точно був": розкрито деталі роботи екс-тренера "Динамо" та збірної України

Ексфорвард полтавської Ворскли (2008-2010, 10 матчів) і нинішній головний тренер Кудрівки Роман Локтіонов в ексклюзивному інтерв'ю сайту «Український футбол» розповів, як вперше потрапив на збори команди Микола Павлова, які проходили в Ялті.


«Десь близько двох тижнів ми там провели. Зрозуміло, навантаження, бігова робота, «царська тропа», усі ці тестування були. Все це правда, про що пишуть. Я це переніс нормально.

У Свистуна в Кремені також навантаження були хорошими. Та й коли молодий гравець потрапляє в таку команду, то терпітиме до останнього».

Локтіонов пригадав, як саме отримав контракт у Ворсклі.

«Другий збір ми проводили в Польщі. Жили на паралімпійській базі. Після низки контрольних ігор Микола Петрович викликав мене до кабінету й сказав, що підписуємо контракт за схемою 1+1. Він дав мені напуття і я був дуже радий».

Колишній форвард поділився враженнями від роботи з Павловим, розповівши про серйозну перевагу фахівця.

«На кожну гру Микола Петрович налаштовував максимально. З цим тренером навіть на тренування ні в якому разі не можна було вийти розслабленим. Він завжди гнав уперед.

Великим плюсом у підході Павлова була абсолютна справедливість. Завжди і батіг, і пряник. Якщо футболіст працював, то його заохочували, однак якщо давав слабину… Коли мене Микола Петрович викликав до себе в кабінет, то пульс 150 вже точно був».

Також Локтіонов розповів, чого найбільше боялися гравців команди Павлова.

«В Павлова існували свої певні вимоги. Вагу, тиск, функціональний стан перевіряли перед кожною грою. Не відповідати цим вимогам, мабуть, ми боялися більше, аніж помилитися на футбольному полі».

Разом з Динамо Павлов ставав чемпіоном України (1994/95), а разом з Ворсклою здобував Кубок країни у 2009 році.


За свою кар'єру фахівець очолював також очолював Колос (Нікополь), Кристал (Херсон), Таврію, Дніпро, Іллічівець, Сталь (Алчевськ) та збірну України (в.о.).


Наразі Павлов є почесним президентом Лівого Берега та очолює Всеукраїнське об’єднання тренерів з футболу.