24 серпня 2024 13:49

Клаудіо Браво: "Барса" – маленький клуб усередині, "МанСіті" – гігантський. Рівень їх ресурсів необмежений: люди в басейні, роздягальні, два-три лікарі та найкращі фахівці"

Клаудіо Браво порівняв «Барселону» та «Манчестер Сіті».


– Які відмінності між «Барсою» та «Ман Сіті»?

– Я завжди говорю так: «Барса» працює як маленька команда. На глобальному рівні це величезний клуб. «Реал» та «Барса» у топі на рівні медіа, вони дуже популярні, найвідоміші. Куди б ви не поїхали у світі, вони заповнюють стадіони.

«Барса» гігантська, але всередині вона дуже маленька, ви завжди бачите одні й ті самі особи, у клубі мало людей: гравці, персонал, три-чотири охоронці, кухар та мало хто ще.

З іншого боку, ви йдете до «Ман Сіті», гігантського клубу з внутрішньої організації. Рівень їх ресурсів необмежений: люди у басейні, люди в роздягальні, люди у медичній зоні, люди у тренажерних залах.

В "Ман Сіті" дуже багато людей. Вони не економлять на ресурсах та персоналі. Хочуть, щоб гравець розвивався найкращим чином і нічого не потребував.

У вас є найкращий фізіотерапевт, найкращий тренер з фізпідготовки в залі, і не один, а два чи три. У медичній зоні у вас двадцять ліжок, а не п'ять. У вас два чи три лікарі, – сказав екс-воротар «Барси» та «Ман Сіті».