23 серпня 2024 21:39

FIFPro та європейські ліги подали скаргу на ФІФА через перенасичений календар матчів збірних

Міжнародна федерація асоціацій професійних футболістів (FIFPro) та європейські ліги подали скаргу на ФІФА через перенасичений календар матчів збірних, повідомляє Marca.


«Міжнародний календар матчів наразі перенасичений і непридатний для національних ліг і здоров’я гравців. Рішення, прийняті ФІФА, сприяли її власним змаганням і комерційним інтересам», - йдеться в спільній заяві FIFPro та європейських ліг.

Обидві організації протестують проти того, що ФІФА «систематично відмовляється включати національні ліги та профспілки гравців у процес прийняття рішень» і виступають проти того, щоб календар ухвалювався «в односторонньому порядку».

На що ФІФА виступила з заявою у відповідь: «Поточний календар був одноголосно затверджений Радою ФІФА, яка складається з представників усіх континентів, включаючи Європу, після вичерпних і всеохоплюючих консультацій, які включали FIFPro та органи ліг.

Календар ФІФА є єдиним інструментом, який гарантує, що міжнародний футбол може продовжувати виживати, співіснувати та процвітати поряд з національним і континентальним клубним футболом. Деякі європейські ліги (які самі є організаторами та регуляторами змагань) діють з комерційних інтересів, лицемірно та без урахування інтересів решти світу.

Ці ліги, очевидно, віддають перевагу календарю, повному товариських матчів і літніх турів, які часто включають численні подорожі по світу. Навпаки, ФІФА повинна захищати загальні інтереси світового футболу, включаючи захист гравців, скрізь і на всіх рівнях гри».