23 серпня 2024 17:59
1

"Це те, що зараз дуже сильно заважає "Динамо". Блогер назвав проблему в команді Шовковського

Ведучий «ТаТоТаке» Михайло Смоловий висловився про ролі Віталія Буяльського та Олександра Піхальонка в «Динамо».


«У Буяльського – пошкодження типове, яке трапляється з футболістами щодня, буденна травма. Все дуже просто. Коли команда намагається грати в «швидкі фланги», така динамівська споконвічна історія, то Буяльський непотрібний. Тому що все відбувається дуже швидко, немає потреби думати головою, працюють лише м’язи. Довга передача, побіг, простріл, зона завершення, забігаєш, добиваєш, відскоки – гол.


Де в цьому Піхальонок? Він запускає когось вперед. Питання в тому, що коли немає Буяльського, то «когось» – це лише один Ванат. В цьому матчі довелося Ярмоленку вдягати на себе костюм супермена і теж грати людиною на вістрі, яка отримує цю позицію ресивера, чого він не робив дуже давно. Він все ж таки теж полюбляє ось ці передачі покинувати.


Тому в «Динамо» стається дикий дисбаланс: купа людей, які можуть віддати передачу – нікого, хто може побігти і відкриватися. Ось тут «Динамо» поки для себе не може вирішити принципово, як воно буде будувати гру. Бо коли ти виставляєш 4-5 людей, які можуть віддати передачу, та лише одну, яка відкривається, то трапляються такі матчі…


«Динамо» саме себе обмежує. Я там розумію, щоб отримати якісь дивіденди, типу дальніх ударів Піхальонка. Колись воно залітає і ми всі говоримо, що Шовковський – просто неймовірний геній, мудрагеля, він ставить Піхальонка, це трансфер року. Але якщо немає дальніх ударів, немає голів з центру поля від Піхальонка, то про тактичний геній Шовковського вже ніхто не говорить.


Дуже-дуже сильна слабкість Шовковського – ця симетрія. Він дуже полюбив не іспанський підхід, який був за часів Реброва, де інсайд більш вертикальний. Йому подобається ця італійська історія, де інсайд більш горизонтальний. Це те, що зараз дуже сильно заважає «Динамо». Ні Піхальонок не може давати якісного відкривання у штрафний майданчик, ні Шапаренко… Він може місцями це робити, але не 90 хвилин. Він дуже часто шукає себе на фланзі, як Судаков. Він любить опускатися низько, тому потім не завжди встигає відкриватися.


Та геометрія, яка закладена Шовковського, вона першопочатково створює передумови для таких проблем, що в тебе Ванат буде один відрізаний, а півзахист не буде давати йому тієї допомоги, якої він дійсно потребує в таких матчах», – сказав Смоловий.

єдине що цікаво у смолового, це чисто статистичні викладки (статистика, таблички, цифри) без його індивідуальних висерів