23 серпня 2024 17:35

Блогер: "Ярмоленко вже не в тому віці, щоб "тягати тачечку", а Кабаєв саме того профайлу футболіст, щоб це робити"

Ведучий «ТаТоТаке» Михайло Смоловий висловився про гру Андрія Ярмоленка в матчі зі «Зальцбургом».


«Головне одкровення для мене, що на початку матчу, вже і в другому таймі, кияни відтворили два епізоди, під кальку схожі з тими, що були в грі з «Вересом». Перевантаження одного з флангів і максимально швидке переведення на протилежний фланг, де хтось залишається. З лівого на правий, тому що останнім часом в «Динамо» дуже багато ставки як на такий розгінний блок, ракетоносій. Вже десь у фінальній третині може вмикатися фланг правий.


Це вже зрозуміло, адже Ярмоленко вже не в тому віці, щоб «тягати тачечку», а Кабаєв саме того профайлу футболіст, щоб тягати «тачечку». Андрій наприкінці минулого сезону демонстрував свої найкращі риси саме людини, яка виконує останню передачу, виконує передостанню передачу. У цьому матчі йому довелося бути людиною, яка на вістрі постійно опиняється і повинна завершувати. Ми бачимо, що все ж таки з тиском, дивлячись на весь досвід, Андрій не зміг впоратися.


Тут варто, напевно, починати жалкувати над Тимчиком, що його травма спіткала не в найкращий час. Караваєв тепер має виконувати цю функцію постійних забігань та відкривань. Ми бачимо, що не завжди він встигає і не завжди може робити ці відкривання. Відповідно, багато лягає саме в фазі завершення на Ярмоленка. Давайте згадаємо матч з «Карпатами», де перший вихід віч-на-віч він не зміг реалізувати. Тому це вже певний тренд, що це навантаження вже занадто для нього інтенсивне», – сказав Смоловий.