23 серпня 2024 10:46

Таблиця коефіцієнтів УЄФА. Україна з нулем, конкуренти – з плюсом

Вперше у цьому єврокубковому сезоні Україна закінчила тиждень з нулем набраних до Таблиці коефіцієнтів очок. Два матчі – дві поразки. За такої ситуації говорити про прогрес, профіт чи просування вперед просто недоречно. У найліпшому для нас випадку все могло залишитися так, як раніше – якби й конкуренти провалилися. Але цього не трапилося.


Більшість щось та й набрала. Польща трьома командами взяла 0.25 бала. Хорватія двома командами набрала 0.375 бала. І лише Сербія нічого не набрала. Але до цього вже звикли. І на це рівнятися не слід.


Таблиця коефіцієнтів. Україна з нулем, конкуренти – з плюсом - изображение 1


Отже, Україна відстає від 19-го місця Таблиці на 0.575 бала, а від 18-го – уже на 3.425. 21-шу позицію наша Асоціація випереджає на 0.425 бала.


Зважаючи на те, що "Динамо" (Загреб) вже практично гарантував собі основний етап Ліги чемпіонів, Хорватія наступного тижня візьме до Таблиці коефіцієнтів мінімум півтора бала. І ось тоді є реальна загроза загрузнути не у боротьбі за 18-те місце, що само собою теж погано, а у боротьбі за 20-те з невдахою Сербією. Що катастрофа.


Таблиця коефіцієнтів. Україна з нулем, конкуренти – з плюсом - изображение 2


Цей сезон – сезон виживання. Потрібно не вилетіти з топ-20 і далі вже відштовхуватися від дна.


У сезонному рейтингу (коефіцієнт 2024/25) Україна опустилася на 32-ге місце. Усі конкуренти, окрім Сербії – попереду.


Наступного тижня відбудуться останні матчі кваліфікації. Після того – основний етап, в якому у нас, найімовірніше, будуть дві команди.