21 серпня 2024 21:03

Пеллегріні - про те, що матч з "Кривбасом" судитиме арбітр, який працював на грі Росія - Сербія 2024-го: "Це неприємно через політичні причини, через те, що відбувається в Україні"

Головний тренер "Бетіса" Мануель Пеллегріні поділився очікуваннями від першого матчу плей-офф кваліфікації Ліги конференцій проти "Кривбасу", який пройде 22 серпня.

– Що можете сказати про «Кривбас»? Можливо, когось можете виділити із футболістів?


– Завтра ми зіграємо проти потужного суперника. Адже він посів третє місце в УПЛ після таких відомих команд – «Шахтаря» та «Динамо», які зазвичай сперечаються за перші два щаблі. Ми маємо добре зіграти та забезпечити собі результат – перемогу.


- Містер Пеллегріні, завтра матч обслуговуватиме арбітр, який ще в березні працював на грі росія - Сербія. Як ми знаємо, росія, країна-агресор, забанена УЄФА вже майже три роки через повномасштабне вторгнення в Україну. Росія щодня вбиває людей в Україні: жінок, дітей. Як ви ставитеся до того, що такий арбітр працює на матчах УЄФА і завтра він обслуговуватиме матч за участю української команди?

– Так, я читав про це. Але це рішення УЄФА. Так, розумію сумніви щодо нього. Адже це, звичайно, неприємно через політичні причини, через те, що відбувається в Україні. Але я не сумніваюся, що він – добрий арбітр, адже це призначення УЄФА.


Так, розумію, що на його адресу звучатимуть не найкращі слова, якщо він десь зробить помилку. Тому що це також станеться через політичні причини, - сказав Пеллегріні.