21 серпня 2024 11:17
1

У заявці "Зальцбурга" - 27 легіонерів, у "Динамо" – майже всі українці та лише три іноземні гравці

21 серпня у польському Любліні Динамо зіграє із Зальцбургом у першому матчі раунду плей-офф кваліфікації Ліги чемпіонів. Австрійський клуб більше, ніж удвічі перевершує киян за сумарною вартістю складу та рівно в дев’ять – за кількістю легіонерів у заявці. У Зальцбурга лише три австрійські футболісти у складі, Динамо – лише три іноземці.


За оцінкою спеціалізованого порталу Трансфермаркт сумарна вартість складу Зальцбурга складає 177,7 мільйонів євро, Динамо – 77,7 мільйонів. У складі Зальцбурга п’ять футболістів, трансферна вартість яких оцінюється в 10 і більше мільйонів євро, у Динамо – тільки один такий футболіст – Владислав Ванат (10 млн.).


До речі, найдорожчі гравці австрійського клубу – 20-річний івуарійський форвард Карім Конате та його ізраїльський ровесник, хавбек Оскар Глух – по 25 мільйонів євро. У Зальцбурга в заявці всього п’ять футболістів, вартість яких менша за мільйон євро, у Динамо 11 таких гравців.


Але ще більше вражає різниця у кількості легіонерів у заявках обох клубів. У Зальцбурга – 27 іноземців у складі з 14 країн світу, у Динамо – три з трьох: колумбієць Себальос, сенегалець Діалло та представник Нідерландів Лонвейк.

Що стосується легіонерів Зальцбурга, то по чотири гравці представляють Малі та Німеччину, три – Данію, по два – Сербію та Францію, по одному – Кот-д`Івуар, Ізраїль, Боснію, Хорватію, Аргентину, Бразилію, Бельгію, Польщу, Японію, Швейцарію, Нігерію, Швецію.

Перша гра між Динамо та Зальцбургом відбудеться у польському Любліні на «Люблін-Арена» у середу, 21 серпня. Початок – о 22:00 за київським часом. Квитки вже надійшли у продаж. Розсудить поєдинок швейцарець Сандро Шьорер. Матч-відповідь запланований на «Ред Булл Арена» у Зальцбурзі 27 серпня (22:00 за Києвом).
Учора подивився Динамо Загреб - Карабах. Я гадав, що лише міні футбольна збірна Азербайджану то є Бразилія-2. Ніт! Їхні футболіні клуби пішли тим же шляхом. Приємно було спостерігати за роз'#бом пляжного Карабаху.