21 серпня 2024 10:28

"Схожий на пізнього Гармаша": у Серії А з'явився ще один екс-динамівець з України – перейти до "Фіорентини" йому завадила "дуель" агентів

Скаут Алекс Великих розповів про стиль гри та перспективи українського легіонера Емполі Богдана Попова.


У заявку Емполі на матчі Кубка Італії з Катандзаро та чемпіонату з Монцою несподівано потрапив 17-річний український нападник Богдан Попов. "Футбол 24" зв'язався зі скаутом Алексом Великих, щоб дізнатися про ще одного українського легіонера побільше.


"Потрібно розуміти, що Богдан Попов – далеко не "ноунейм". Коли він був у структурі Динамо, то визнавався найкращим гравцем турнірів на міжнародних турнірах. Повномасштабна війна змусила Богдана і його сім'ю перебратися в польський Гурник. У Польщі Богдан знову звернув на себе увагу італійських (а також німецьких) клубів. Він міг опинитися у Фіорентині, але цей трансфер зірвала незвичайна ситуація. Цього талановитого гравця їй запропонували кілька агентів, і клуб не розумів, як вирішувати цю ситуацію. Було ухвалено рішення відкласти це питання "на потім", але за цей час Богдан уже опинився в Польщі. Фіорентина могла собі дозволити взяти паузу – в її команді U-17 уже перебував дуже перспективний форвард Стефано Майорана. Тому директори клубу вагалися щодо Попова. Проте саме ситуація з кількома агентами стала визначальною.


Пізніше на українця вийшла Спеція, однак сама ж не зуміла запропонувати належні умови. Колишній клуб Віктора Коваленка не зміг надати Попову "тутора" – представника клубу, який несе відповідальність за неповнолітнього гравця під час його перебування в Італії без батьків. А ось Емполі став тим клубом, який зміг надати Богдану "тутора". Причому людиною, яка здійснила цю угоду, був Стефано Капелетті, екс-співробітник Фіорентини. Він змінив клубну прописку, але ніколи не забував про перспективного українця.

Попов – високий центральний нападник, але не габаритний. Він любить грати з глибини, що не типово для класичного центрфорварда. Добре оснащений технічно і грамотний тактично. Добре проявляє себе під час маневреної гри команди, тобто комбінаційний футбол йому підходить більше, ніж силовий. Взагалі за великим рахунком я б сказав, що його ігровий стиль більше підходить для Іспанії, ніж для Італії. Довбик? Ні, на Артема він не схожий, йому не вистачає вміння грати спиною до воріт. Швидше, на пізнього Гармаша – під час другого перебування в Динамо Денис грав в атаці.


Зараз Богдан в Емполі перебуває має гарні перспективи. Минулого сезону в Прімавері тосканців було два сильних центрфорварди, цього сезону Попову має бути в цьому плані трохи легше. У клубу є кілька варіантів подальших кроків щодо гравця: розвивати або виручити кошти з перепродажу. Куди? Не виключаю Англію, клуби Чемпіоншипу. Наразі Богдан потрапляє в заявку першої команди на Кубок Італії та Серію А, подивимося, чи продовжиться це надалі. Ви маєте розуміти, що хлопцеві 2007 року народження важко розраховувати на ігрову практику в топ-чемпіонаті. Тому тут я не загадую".


Фото: Instagram Богдана Попова