21 серпня 2024 00:06

Ліга чемпіонів: "Динамо" З розгромило "Карабах", колишній форвард "Львова" зазнав фіаско з "Црвеною Звездою", суперник України прибив "Славію"

Відбулися перші матчі плей-офф Ліги чемпіонів 2024/25. Динамо Загреб, Буде-Глімт і Лілль здобули домашні перемоги.


Ліга чемпіонів 2024/25, плей-офф кваліфікації. Перші матчі


Буде-Глімт – Црвена Звезда – 2:1

Голи: Бйортуфт, 52, Маатта Дибвік, 62 – Мімовіч, 75


Динамо Загреб – Карабах – 3:0

Голи: П'яца, 29, Куленовіч, 75, 80


Лілль – Славія – 2:0

Голи: Девід, 52, Жегрова, 77


Норвезький гегемон проїхався катком по чемпіонах Сербії, у складі яких на 66 хвилині вийшов колишній бомбардир Львова, 28-річний Бруно Дуарте. Црвена Звезда забила в першому таймі, засмутивши російського воротаря Нікіту Хайкіна, який невідомо чого заблудився аж у Норвегії. Гол Ндіайє скасували через мінімальний офсайд. По перерві норвежці спершу закрили гостей у межах штрафного, а Бйортуфт ударом від поперечини прошив голкіпера. Далі хлопець зі співзвучним Довбику прізвищем викрутив снаряд у лівий кут без шансів для кіпера.


Дуарте після виходу на заміну відчутно загострив. Бруно класно подавав на дальню стійку, але Олаїнка якимсь дивом не дотягнувся. Виявилося, що це просто репетиція. Півзахисник збірної Південної Кореї Хван Ін Пом, в якого вже 4 асисти за 5 стартових матчів сербської Суперліги, націлено подав зі штрафного, а Мімовіч у падінні осоромив екс-воротаря такої милозвучної росіянам команди, як Мордовія Саранськ.


Марко П'яца, за якого Ювентус у 2016 році виклав загребському Динамо майже 30 мільйонів євро, повернувся до Хорватії та з другої спроби пробив голкіпера азербайджанського чемпіонату. Після перерви Батуріна, який не наважився перейти в донецький Шахтар через повномасштабне вторгнення росіян в Україну, розкішним пасом розрізав усі лінії оборони й знайшов джокера Куленовіча. Не дарма десятка Динамо Загреб у стартовому матчі оформив хет-трик асистів. Ще через 5 хвилин 21-річний Мартін Батуріна м'яко накинув на дальню стійку, а Куленовіч добив удар Хуана Кордоби та оформив дубль. Трансферна ціль Шахтаря прибрав голкіпера та захисника на 90+6, але стійка зупинила ще більший погром.


Лілль довго не міг розпечатати ворота празької Славії, що майже не пропускає в чемпіонаті Чехії та впевнено розправилася з бельгійський Уніон Сент-Жилуаз.


Однак геніальний пас за спини від хавбека збірної Ісландії Харальдссона, який недавно протистояв збірній України у плей-офф кваліфікації Євро-2024, допоміг Джонатану Девіду відкрити рахунок. Канадський форвард ще й асист оформив, коли п'ятою прокинув на Жегрова. Вінгер, який вдома забив і Фенербахче в попередньому раунді, продовжив свою результативну серію.