19 серпня 2024 19:21

"На моїй пам’яті згадуються Калітвінцев і Белькевич". Журналіст оцінив гру Піхальонка, порівнявши його з легендами "Динамо"

Журналіст Ігор Циганик висловився про гру півзахисника «Динамо» Олександра Піхальонка.


«Я хочу виокремити Піхальонка, тому що вважаю, що для «Динамо» це дуже серйозна зброя. Згадайте, хто останнім був у київському «Динамо», хто міг би так лупити з-за меж штрафного майданчика, будучи центральним хавом. На моїй пам’яті згадуються ще Калітвінцев і Белькевич. Більше таких… Ну Велозу, можливо, але він дуже рідко підходив. Антунеш – крайній хав.


Так в основному в «Динамо» футболісти середини поля не мали такого удару. Подивіться, який гол зараз забиває Піхальонок… Що таке сила удару, що таке вміння пробити і що таке мати хороший удар. Він здорово хлопнув «Рейнджерс», і він здорово хлопнув «Карпатам». Це дуже серйозне придбання для «Динамо». Недаремно Ігор Михайлович Суркіс казав, що футболісти повинні скинутися, щоб видати йому премію і він після того подумає, як нею розпорядитися.


Піхальонок зараз на даному етапі – лідер «Динамо». Це та людина, це той джокер, це той футболіст, якого не вистачало «Динамо» минулими роками. Людина, яка може все. Є проблема, що він не завжди активний у відборі. Він, можливо, не має такої реактивної швидкості. Але після його передач м’яч летить набагато швидше, ніж будь-який футболіст біжить. Тому тут з одного боку недолік, а з іншого – перевага.


Зараз помітно, що він вже дуже інтегрувався в гру київського «Динамо». Цього футболіста дуже не вистачало на Євро – такого гравця, який міг би пробити. Ребров пояснив, чому не взяв Піхальонка: була травма, він довго відновлювався. Але Піхальонок – це той рівень футболіста… Якщо зараз порівнювати серед всіх центральних хавів, які зараз є в Україні, хто повинен грати в стартовому поєдинку Ліги націй проти Албанії, то на сьогоднішній момент Піхальонок заслуговує своєю грою. Шапаренко заслуговує, і Піхальонок заслуговує», – сказав Циганик.


Фото - ФК «Динамо»