18 серпня 2024 11:34

"Кривбас" звернувся до УЄФА з вимогою замінити головного арбітра матчу з "Бетисом", який у березні обслуговував матч збірної Росії у Москві

«Кривбас» звернувся в УЄФА з проханням замінити арбітра першого матчу раунду плей-оф кваліфікації Ліги Конференцій проти «Бетіса» Арду Кардешлера, через його роботу на товариському матчі між збірними Росії та Сербії весною 2024 року у Москві.


Офіційний сайт УЄФА повідомив, що матч «Кривбас» - «Бетіс», який відбудеться 22 серпня, розсудить турецька бригада суддів.


Головним арбітром на цьому матчі працюватиме Арда Кардешлер, йому допомагатимуть Мехмет Туграл та Деніз Канер Озарал.

Четвертим арбітром матчу буде Зорбай Кючюк.

На ВАР також працюватимуть рефері з Туреччини. Арбітр ВАР - Мустафа Ількер Коскун, а його асистентом буде Онур Озутопрак.


Зазначимо, що з усієї бригади арбітрів, на березневому матчі у Москві працював лише Арда Кардешлер, який був головним арбітром гри Росія - Сербія.


«Кривбас» звернувся до УЄФА з проханням заміни турецького арбітра Арду Кардешлера, призначеного на матч плей-оф Ліги Конференцій 2024\25 «Кривбас» - «Бетіс».


Нам стало відомо, що цей арбітр 21.03.2024 обслуговував товариський матч між Росією та Сербією, який проходив у Москві, Росія. Через це вважаємо неприпустимим залучення Арди Кардешлера до обслуговування матчу за участю української футбольного клубу.


Як відомо, вже третій рік в Україні триває війна через повномасштабну військовою агресією Російської Федерації. Попри війну, Україна проводить футбольні змагання на всіх рівнях. Цією можливістю ми завдячуємо українським військовим, які мужньо боронять нашу країну весь час, захищаючи від російських окупантів.


В сезоні 2023\24 «Кривбас» отримав право представляти Україну на міжнародній арені. Проте суддівство нашого міжнародного матчу арбітром, який судив матч за участі росіян, ще й безпосередньо у Росії, дискредитує весь наш клуб перед всіма вболівальниками «Кривбасу», серед яких є багато військових, які наразі захищають нашу країну від нападу Росії, а також перед всією Україною, яка потерпає від військової агресії росіян.


«Кривбас» також проінформував українську асоціацію футболу та Комітет арбітрів УАФ щодо ситуації, яка склалася. Віримо, що здоровий глузд переможе», - йдеться в заяві клубу.


Матч «Кривбас» - «Бетіс» розпочнеться 22 серпня о 21.00.