18 серпня 2024 10:14

Гвардіола про "Ман Сіті" та боротьбу за титул в АПЛ: "Має боротися за 114 очок. Якщо трохи відчепишся, то вилетиш з гонки. Кожен сезон стає все складніше і складніше"

Пеп Гвардіола висловився про боротьбу за чемпіонство в АПЛ.


"Манчестер Сіті" під керівництвом тренера став чемпіоном Англії 6 разів, у тому числі у чотирьох останніх сезонах поспіль.


«Коли сезон розпочнеться, то нашою метою буде бути у топ-4. "Ньюкасл" гратиме раз на тиждень і буде тією ж командою, що два роки тому (клуб посів 4-е місце в сезоні-2022/23').


Про «Арсенал» та «Ліверпуль» і говорити не треба. "Манчестер Юнайтед" зрештою теж включиться в гонку. "Тоттенхем" був активний на ринку, а тренер [Ендж Постекоглу] краще впізнав команду. Крім того, я вірю в «Челсі» з такими гравцями та тренером [Енцо Мареской].


Якщо трохи відчепишся, то вилетиш з гонки. Це реальність, що я відчув з першого сезону тут. Ми виграли Прем'єр-лігу у 6 моїх сезонах із 7. Але зараз починаємо з нуля. Є 114 очок, за які належить боротися.


Коли люди кажуть, що ми є фаворитами, доводиться жити з цим. Але кожен сезон стає все складнішим і складнішим.


Усі хочуть нас обіграти – це нормально. Ми завжди можемо стати кращими. Якщо це станеться з кожним гравцем, наша сила зросте одинадцятиразово.

Зараз я не маю мотивації виграти Прем'єр-лігу ще раз. Вона прийде в останній місяць. Поки що питання в тому, чи зможемо ми перемогти «Челсі»? Минулого сезону нам цього не вдалося. Гра не буде ідеальною, тому що ми не на піку своєї форми. І це нормально», – сказав Гвардіола.