17 серпня 2024 20:53
2

Олександр ШОВКОВСЬКИЙ: "Рішення не переносити наш матч із "Карпатами" - правильне. Але не за тих обставин, у яких зараз живе наша країна"

Прес-конференція наставника "Динамо" Олександра Шовковського після перемоги над "Карпатами".


- Була непроста гра та непроста перемога. На цьому стадіоні із "Карпатами" завжди цікаво грати. Ми мали певні обставини. Невеликі проблеми викликає логістика. Тож дали відпочити деяким гравцям. Взагалі ж у нас в обоймі достатньо футболістів, які мають бути готові будь-коли вийти на поле і вирішувати завдання.


- Вас здивувала гра "Карпат"? Оцініть суперника та епізод не зарахованим голом через офсайд.

- Рахунок міг бути іншим. Могло бути п'ять забитих м'ячів. У футболі завжди виграє та команда, яка реалізує більше моментів. Ми створили достатньо гольових можливостей, щоб спокійніше завершувати матч. Не хочу коментувати гру "Карпат". Я вже казав, що з ними завжди цікаво грати та приємно сюди приїжджати. Тут шалена підтримка їхніх уболівальників. Хочеться, щоби стадіони були переповнені, як це було раніше.


– Ви розраховуєте на Себалйьоса? У якій він формі?

– Я розраховую на всіх гравців, які у нас є. Себалйьосу потрібен певний час, щоб розуміти взаємодію з партнерами по команді. Плюс є ще одна проблема. Він розмовляє іспанською, а в нас іспанської не знають. Але він швидко навчається у тренувальному процесі, робить підказки партнерам на полі та дочекається свого часу.


- "Динамо" грало на початку матчу на середніх швидкостях. То була така установка?

- Зазвичай погода більше розташовує для більш високих швидкостей. Плюс не забувайте, що ми грали після матчу з "Рейнджерс", а там ми провели три часи в аеропорту. Прилетіли до Жешува десь о 5-й годині ранку, одразу сіли на автобус, і у Львові були десь об 11-й годині, тому про тренування одразу не могло бути й мови, бо хлопці не встигли відпочити. Потім було два тренування, але ми не можемо давати гравцям певних навантажень, бо потрібен час на відновлення. До того ж у голові ми вже налаштовувалися на важливий матч із "Зальцбургом".


- Ігру з "Карпатами" не можна було перенести?

- Прем'єр-ліга вирішила не переносити цієї гри. Якби спитали мене, то я б сказав, що це правильне рішення, але не за тих обставин, у яких зараз живе наша країна. Коли ми не маємо можливості швидко дістатися певного пункту призначення, потрібно було внести питання про перенесення на розгляд. Правильно його підготувати та проголосувати. Але при цьому додати примітку, що рішення набирає чинності лише після того, як ми повернемося до нормального життя після війни. Так буде вірніше. Але є те, що маємо, тому працюємо далі.

"провели три часи в аеропорту" було три чачі,стало три часи -це як? Можливо три години, ні?....))) Цирк))
Так можно до бесконечности игры переносить, а играть их когда?