17 серпня 2024 09:48

"Чому Петраков не взяв його?". Колишньому тренеру збірної України пред’явили претензію за ігнорування вінгера

Перший тренер ексгравця збірної України Євгена Коноплянки – Юрій Кевлич – поділився думками стосовно того, що Олександр Петраков не викликав його вихованця до національної команди.


З 2021-го по кінець 2022 рр. Олександр Петраков очолював збірну України, і за цей час він жодного разу не викликав до національної команди Євгена Коноплянку.

Щодо цього свою думку ексклюзивно для сайту «Збірна» висловив перший тренер легенди українського футболу Юрій Кевлич.

Спеціаліст відзначив, що проти Коноплянки могли зіграти і клуби, в яких він виступав.

«Коноплянка закінчив з футболом, коли почав грати за Краковію та ЧФР Клуж? Ну, в принципі, я згоден із цим. Це не ті клуби, в яких має грати гравець національної збірної. Хоча, з іншого боку, можливо, що його зламали в психологічному плані».

Проте Кевлич вважає, що навіть так Євгена все одно могли викликати в збірну.

«Той же Петраков чомусь викликав Ярмоленка на принциповий матч відбору на чемпіонат світу, а Коноплянку – ні. Викликали б його теж, так би мовити, ветерана. Він міг вирішити долю протистояння.

На один матч можна зібратися і видати. Тим більше, Женя якраз гравець 65-70 хвилин. Потім, як правило, його змінювали. Я його знаю з дитинства, тому він усі свої здібності й талант свій якраз у ці хвилини демонстрував».

Тренер поставив питання Петракову щодо цієї ситуації.

«Чому Петраков не взяв на ось ці відповідальні матчі відбору Коноплянку? Я пам'ятаю, як усі обговорювали кого ставити на лівий фланг – Циганкова чи ще там когось. Я говорив і завжди це і підтверджую.

Зараз хворий, кульгавий, з температурою Коноплянка кращий за всіх цих молодих, перспективних гравців, які так і залишаться з перспективою», – сказав Кевлич.

Загалом Коноплянка провів 87 поєдинків за національну команду: 21 гол і 15 асистів.


На клубному рівні він виступав за Дніпро, Севілью, Шальке, Шахтар, Краковію та ЧФР.


В липні Коноплянка завершив кар'єру.