15 серпня 2024 15:40

Луїс Енріке: "Краще мати чотирьох гравців, які заб'ють по 12 голів, ніж одного, який матиме 40 – 48 м'ячів краще за 40"

Головний тренер «ПСЖ» Луїс Енріке розповів, як гратиме команда без Кіліана Мбаппе.


«Це цікавий виклик: показати, що футбол – командний вид спорту. Це виклик для нападаючих, але й усієї команди. Ми хочемо бути основним претендентом у всіх змаганнях, тому маємо покращити як атаку, так і захист. Гадаю, ми можемо це зробити. Це моя ціль.

Якщо хтось заб'є 40 голів, ми, звичайно, не закриємо перед ним двері. Але якщо покладатися на свій досвід – краще мати чотирьох гравців, які заб'ють 12 голів. Це буде 48 голів – краще ніж 40.


Нам доведеться дещо змінити порівняно з минулим сезоном. Раніше, коли ми йшли до воріт, усі шукали одного і того ж гравця, тому що Мбаппе мала легкість забивати голи.


Але зараз відкривається ціла низка неймовірних можливостей. І нам доведеться використати цей діапазон варіантів. Я мала таку ситуацію в інших клубах. Також пережив це із збірної Іспанії. Дуже цікаво бачити, як ми збираємось посилити команду за допомогою нової динаміки.


Моя роль – бачити все позитивне, що є у моїх гравців, особливо у лінії атаки. Дуже задоволений Коло-Муані, Рамушем, Асенсіо, Барколя, Дембеле, Лі Кан Іном, Мбаї. Радий, бо маємо великий потенціал і гравці, яким повністю довіряю», – сказав Енріке.