15 серпня 2024 12:11

"Навряд чи багато забиватиме, але поводитися з м'ячем він вміє". У Польщі охарактеризували ігрові якості Царенка

Польський журналіст Петр Шльонка для lechia.gda.pl охарактеризував ігрові якості динамівця Антона Царенка, який перейшов до "Лехії" на правах оренди.

- Він завжди був нижчим за інших гравців, але це не заважало йому сміливо виступати на юнацькому рівні завдяки техніці. Він поєднував у собі відвагу, унікальну техніку та чудове бачення поля. Також у нього гарний ривок на перших метрах. Коли розпочалася повномасштабна війна, Царенко отримав шанс від Луческу в основному складі "Динамо".

У сезоні 2022/2023 він спокійно влився в команду та зіграв у кількох матчах. Антон показував те саме, що й у молодіжних командах. На руку йому зіграв відхід кількох гравців через війну. Пізніше Царенко став частіше виявлятися в запасі, але регулярно отримував ігрову практику.

Його недоліком є невисокий зрiст. Іноді діти, які виводять гравців на поле, вищі за нього. На перший погляд, він не має шансів проти двометрових захисників, але реальність інша. Він чудово справляється за рахунок своєї техніки. Але коли справа доходить до боротьби, вона не завжди опиняється у вигідному становищі.


Також Царенко рідко б'є із дальньої дистанції. Він завжди шукає оптимальної позиції. Не думаю, що він багато забиватиме в "Лехії", але поводитися з м'ячем Царенко вміє. Він досить універсальний та може зіграти на різних позиціях. Чи на флангах, чи під нападником, чи на позиції "десятки". Спринтером він не буде, але зі своїми обов'язками впорається.


Останнім часом Антон боровся із травмами та став жертвою політики "Динамо". У клубі багато талановитої молоді і часто молоді гравці опиняються в інших клубах. Царенка та Булеца – яскраві приклади. На позицію Антона підписали Рубчинського та Пiхальонка. Із оренди повернулися інші гравці. Здавалося, що Шовковський робитиме ставку на молодь, але Царенко отримав шанс лише у двох товариських матчах.