14 серпня 2024 21:38

Латвійський РФШ знищив "Санта-Колому" з Андорри та вийшов у плей-офф кваліфікації Ліги Європи

Латвійський РФШ на своєму полі каменю на камені не залишив від оборони Санта-Коломи з Андорри у матчі-відповіді третього раунду кваліфікації Ліги Європи – 7:0.


Підопічні Вікторса Морозса цілком домінували на полі, завдавши за всю гру 13 ударів у площину (і понад два десятки – всього). Лідер атаки РФШ Яніс Ікаунієкс відзначився хет-триком, причому зробив це за перші півтайму.

Яніс забивав і у першій зустрічі (не реалізувавши при цьому пенальті), яку рижани виграли 2:0. Дві гольові передачі у сьогоднішній зустрічі на рахунку івуарійця Седріка Куадіо.


РФШ розпочинав літній європохід у кваліфікації Ліги чемпіонів: спершу легко пройшов північноірландський Ларн (3:0, 4:0), а потім так само беззастережно вилетів від норвезького Буде-Глімта (0:4, 1:3).

Санта-Колома, яка також стартувала в ЛЧ-відборі, героїчно пройшла косовський Балкані в першому раунді (1:2, 2:1, пен. 6:5), після чого поступилася дорогою Мітьюлланду (0:3, 0:1).

У кваліфікації Ліги Європи також продовжує боротися український Кривбас. Завтра, 15 квітня, команда Юрія Вернидуба зіграє на виїзді з чеською Вікторією. Щоб пробитися в раунд плей-офф та гарантувати собі єврокубкову осінь, бронзовому призеру УПЛ необхідно у Пльзені відіграти поразку 1:2.

Ліга Європи. Кваліфікація. 3-й раунд. Матч-відповідь
РФШ (Латвія) – Санта-Колома (Андорра) – 7:0 (5:0)

Голи: Ікаунієкс, 2, 10, 22, Липущек, 17, Осуагву, 44, Кігурс, 67, Мареш, 77, з пен.