14 серпня 2024 16:02
1

Максим ШАЦЬКИХ: "Перспективи "Динамо" у ЛЧ? "Зальцбург" - не "Рейнджерс" і не "Партизан"

Легендарний нападник «Динамо», а нині головний тренер «Пахтакора» Максим Шацьких для «Динамоманії» висловився про перемогу киян над «Рейнджерс» (2:0) у матчі-відповіді 3-го кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів.


– Які ваші враження від гри «Динамо» у матчі з «Рейнджерс»?

– Достатньо впевнено грали. Непогана гра за замістом, за епізодами. Зрозуміло, що вилучення, звичайно, сильно вплинуло. Гадаю, у рівних складах було б складніше. Як склалося – так склалося. Головне, що перемогли достатньо впевнено, пройшли далі й залишився один крок.


– У першому таймі шотландці діяли дещо активніше. Чи не було у вас побоювань після дебютних 45 хвилин, що щось може піти не так?

– Я би не сказав… Вони агресивніше вийшли, багато контактів було, багато чисто шотландського футболу. Зрозуміло, вдома грали – ми знаємо, як там вболівають. Так, за рухом вони були більш азартними, але «Динамо» витримало, не тушувалися, нормально контролювали м’яч. Кияни створили 2-3 непогані епізоди за участю Кабаєва та Шапаренка. Ярмоленко, звичайно, якби під час цих двох прострілів був трішки агресивнішим у завершальній стадії, то, думаю, він зміг би замкнути.

У другому таймі, вже після вилучення, «Рейнджерс» самі зрозуміли і почали грати на утримання рахунку, щоб якось довести гру до додаткового часу, до пенальті. Вони розуміли, що у меншості їм буде дуже важко.


– Вилучення Жефте – ключовий момент матчу?

– Якщо судити за грою, то так. Вилучення набагато полегшило вирішення завдання. Не знаю, як би склалося, якби не було вилучення, цього ніхто не знає, але це посприяло більш швидкому вирішенню задачі. Не було такої агресії у «Рейнджерс», не було емоцій на потужні атаки, тощо. «Динамо» вже повністю контролювало хід матчу.


– У Шотландії зараз істерика, вони вважають, що вилучення – несправедливе, навіть вимагають арбітра відсторонити. Яка ваша думка щодо того, чи були підстави вилучати Жефте?

– Дві жовті картки – справедливі. Які проблеми? Не бачу жодних. Арбітр його попередив ще першого разу. Це, вибачте, суддя, який судить ЧС, Євро та Лігу чемпіонів. З того, що я побачив, – дві заслужені жовті картки.


– Як ви прокоментуєте вдалі заміни Шовковського? Все ж таки Піхальонок та Волошин своїми голами вирішили долю матчу.

– Якщо вийшли і забили, вирішили підсумок матчу…Шовковський не те, що вгадав, думаю, ці заміни були заплановані. Люди, які виходять на заміну, вони ж з’являються не послаблювати команду, а посилювати, що вони й зробили. Це їхній прямий обов’язок – віддавати передачі й забивати голи. Гравці групи атаки зробили свою справу, що й повинні були зробити. Особливо мені сподобався другий гол: класична комбінація, вихід-діагональ, чудову передача в другий темп і виконання – просто класика.


– Тепер «Динамо» залишився один крок до основного етапу. Як ви оціните перспективи «Динамо» у протистоянні зі «Зальцбургом», з яким кияни змагатимуться за путівку до основного етапу Ліги чемпіонів?

– Шанси 50 на 50. «Зальцбург», звичайно, не «Рейнджерс» і не «Партизан» – це зрозуміло. Вони більш грамотна та більш організована, досвідчена команда, яка завжди бере участь у Лізі чемпіонів. Такі австрійці – навчені, з хорошою підготовкою, з хорошою і грамотною школою. По-перше, буде дуже цікаво і водночас складно. Як і «Зальцбургу» буде складно, так і «Динамо». Дізнаємося за 2 тижні.

"Зальцбург більш досвідчена команда"

Команда, в якій пів складу по 20 років :)