14 серпня 2024 12:35
2

У Шотландії вимагають вiд УЄФА усунути арбітра матчу з "Динамо" від роботи в єврокубках

У Шотландії місцеві футбольні експерти обрушилися з критикою на італійського арбітра Марко Гвідо, який обслуговував матч кваліфікації Ліги чемпіонів "Рейнджерс" - "Динамо" (0:2). На п'ятій хвилині другого тайму рефері пред'явив другу жовту картку гравцеві господарів Джефте, залишивши їх у меншості.


Головний тренер "Рейнджерс" Філіп Клеман заявив, що це було найгірше рішення, яке він бачив за 30 років у своїй футбольній кар'єрі. Цю думку поділяють й інші шотландські експерти.


Зокрема колишній захисник "Рейнджерс" і збірної Шотландії Алан Хаттон назвав це суддівське рішення "ганьбою".

- Якщо чесно, я досі не можу в це повірити. Джефте підстрибнув так високо, що може здатися, ніби рука його торкнулася суперника, але насправді це не так. Це жахливе, жахливе рішення. Саме воно коштувало поразки "Рейнджерс" сьогодні ввечері, - цитує Хаттона The Scottish Sun.

Колишній одноклубник Хаттона по команді Аллан МакГрегор, який нещодавно завершив кар'єру воротаря, пішов ще далі та закликав УЄФА не допустити італійця до суддівства матчів Ліги чемпіонів цього року.


- Це абсолютно жахливе рішення. Це було настільки погано, що я не думаю, що він повинен знову судити в Лізі чемпіонів у цьому сезоні.

Це справило великий вплив на гру, у цьому немає жодних сумнівів. Я просто не можу в це повірити. За те, що Джефте може стрибати так високо, його попереджають? Це безумство.


Будь-хто, у кого є очі, міг побачити, що це не жовта картка, - сказав МакГрегор.

Колишній нападник "Рейнджерс" Біллі Доддс в інтерв'ю Sportsound також пройшовся по арбітражу:


- За першим враженням, це виглядало як ганьба. У Джефте не було жодного злого наміру. Це просто шок. Це неймовірно.


Ми знаємо, що гра модернізується, але, якщо ви отримуєте жовту картку, коли це навіть не фол, і вилучаєтеся за це, який у цьому сенс?! Це смішно.


Будь-яка команда, у складі якої є хоч один гравець, який чинить так само, не очікуватиме, що в її ворота буде призначено штрафний удар, а потім жовта картка, а потім червона картка.


Суддя був недостатньо хороший. Він не повинен більше судити на такому рівні.


Джефте вистрибнув високо вгору, а гравець "Динамо" сам наткнувся на нього, коли Джефте був у повітрі. Він навіть не зачепив його ліктем чи чимось ще. Він просто сам стрибнув йому на руку. Про це навіть говорити безглуздо. Це шок, - резюмував Доддс.

Честно говоря мне не понятен такой ажиотаж. В ЧУ такие карточки сплошь и рядом - нельзя выставлять руки при игре на втором этаже.
"Він просто сам стрибнув йому на руку." Epic Fail. Ніколи не думав, що шотландці можуть бути такими жалюгідними.