13 серпня 2024 23:44
1

"Рейнджерс" – "Динамо" 0:2. Звіт про матч. Голи Пiхальонка та Волошина виводять киян у наступний раунд

У матчі-відповіді 3-го кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів "Динамо" на "Хемпден Парк" зустрічалося з "Рейнджерс".


Порівняно з першою грою у Любліні Шовковський провів у стартовому складі дві заміни. Замість Вівчаренка на лівому фланзі оборони цього разу вийшов Дубінчак, а Буяльський замінив Пiхальонка у центрі поля.

Шотландці, яких пiдганяли вболівальники на трибунах, активно розпочали поєдинок, чинячи тиск на оборону "Динамо" з розрахунку на помилку киян і швидкий гол. "Біло-сині", незважаючи на неприємні моменти та високий пресинг суперника, стартовий натиск витримали.


На 9-й хвилині команда Шовковського провела свою першу атаку. Кабаєв пройшов лівим флангом і виконав гостру подачу на дальню штангу, куди на всіх парах мчав Ярмоленко. На жаль, Андрій до м'яча не дістався. Після цього моменту гра поступово почала вирівнюватись.


Сплеск активності "Рейнджерс" на 20-й хвилині призвів до двох небезпечних моментів біля воріт Бущана. Таверньєр навісив з правого флангу в район кута воротарського майданчика, там опинився Жефте і пробив головою. М'яч з відскоком від газону пройшов повз площину. Потім той же Жефте вирішив ударити здалеку - знову неточно.

Далі команди обмінялися гострими контрвипадами, але ані у "Динамо", ані у "Рейнджерс" справа до завершального удару не дійшла. А ось на 34-й хвилині господарям вдалася швидка атака, яку завершував Маккаусленд. Бущану довелося попрацювати, щоб дотягнутися до м'яча, який летiв у дальній кут.


Далі до кінця першого тайму на полі було більше боротьби, ніж комбінаційного футболу. В окремих епізодах перестаралися Жефте та Дьоманде, за що отримали справедливі попередження.

Після перерви шанси на прохід "Динамо" наступного раунду збільшилися. На 50-й хвилині Жефте не за правилами зіграв проти Караваєва у боротьбі за верховий м'яч, побачив перед собою другу жовту картку та залишив "Рейнджерс" у меншості.

Незабаром кияни могли скористатися чисельною перевагою. Караваєв отримав передачу на хід у вільну зону по правому флангу, увірвався до штрафного майданчика, але замість передачі на Ваната або Шапаренка, якi бігли ліворуч, Олександр вирішив пробити повз дальнiй кут.


Динамівці почали розхитувати оборону господарів, контролюючи м'яч на половині поля суперника недалеко від штрафного майданчика, але знайти дiру у шотландській стіні не виходило. Маючи на одного гравця менше, "Рейнджерс" щільно закопався у захисті.


Відсидівшись ззаду, шотландці зробили небезпечну вилазку у володіння Бущана і після активної дії Черни, що вийшов на заміну, змусили гравців "Динамо" блокувати відразу два удари по воротах Георгія. Як то кажуть, пронесло.


На 75-й хвилині Шовковський провів подвійну заміну. Пiхальонок змінив Буяльського, Брагару вийшов замість Кабаєва. За сім хвилин до цього Ярмоленко поступився місцем на полі Волошину. І свіжі гравці зробили свою справу.


Пiхальонок на 82-й хвилині отримав передачу від Караваєва, пішов від Стерлінга і з лінії штрафного майданчика з лівої відправив м'яч точно в ближній кут воріт Батленда. За дві хвилини Волошин після передачі Шапаренка ударом низом прошив голкіпера "Рейнджерс" - 2:0.


Час, що залишився до фінального свистка, був лише формальністю. До розгромного рахунок після помилки Батленда мав доводити Ванат, проте якимось дивом примудрився пробити у голкіпера. Кияни виходять до наступного раунду кваліфікації Ліги чемпіонів, де зіграють із "Зальцбургом".

В который раз трансфер Пихаленка себя убеждает)

И замены все сработали) И по игре понравились. И голы шикарные. Караваев вторую молодость переживает. Михавко в ответке сильно сыграл. Браво, Динамо! Всех с победой)