13 серпня 2024 20:15

Зюле про зайву вагу: "Я підійшов до відпустки з метою створити Зюле 2.0 - це найінтенсивніше літо в моєму житті, мабуть. Хочу стати чемпіоном, "Боруссія" довела два роки тому, що досить хороша"

Ніклас Зюле розповів, як боровся із зайвою вагою цього літа.


– Ви не з'являлися привселюдно вже кілька місяців. Але про вас багато говорили – особливо про вашу форму та вагу. Тепер ви тут і ваша форма вражає. З чуток, ви скинули вісім кілограмів з кінця минулого сезону. Наскільки напруженим було літо?


– Це було, мабуть, найінтенсивніше літо у моєму житті. Але воно було і вкрай необхідне після року, яким я особисто зовсім не міг бути задоволений, і в якому я був далекий від своїх очікувань.


- Ви могли дивитися матчі збірної Німеччини на Євро?

– Звичайно. Я переживав разом із хлопцями та вболівав за них, поки був у тренажерному залі та мучився. Звісно, в такі моменти думаєш: «Чорте, останні роки ти завжди був частиною команди. А тепер вони грають у футбол, а ти живеш у тренажерці.


Разом із моїм агентом та сім'єю я зібрав команду з людей, які є абсолютними професіоналами у своїй галузі. Ми ретельно перевірили тих, хто мені потрібен поряд. Без цих трьох-чотирьох чоловік, я б, мабуть, не впорався. Я вже давно працюю з психологом, який просто чудовий. Його поради були безцінними.


Але й кухарі, які супроводжували мене останні тижні, теж на найвищому рівні. Я підійшов до цієї літньої відпустки з метою створити щось на зразок Нікласа Зюле 2.0. Ментально та фізично я готовий знову боротися на високому рівні. Це було дуже тяжко. Жоден день не відчувався як відпустка, але коли я бачу результат, я щасливий і гордий.


Я хотів би виграти чемпіонат. Для цього ми повинні засвоїти і прийняти, що ми досить добрі. Ми це довели два роки тому. І навіть тоді у нас не був найкращий сезон. Нам також потрібна певна ментальність, як у «Байєра», який навіть у складних ситуаціях, найчастіше на останніх хвилинах, з великою пристрастю та вірою перевертав гру на свою користь.

Це є й у нас. Якщо ми зможемо поєднати це з ігровою ідеєю тренерського штабу та нашою індивідуальною майстерністю, тоді все може скластися дуже добре. Я хочу стати цьогорічним чемпіоном! Це моя головна спортивна мета, – сказав захисник дортмундської «Борусії».