12 серпня 2024 15:15

Клуб, що вилетів з УПЛ, хотів припинити виступи в першій лізі: джерело повідомило про остаточне рішення босів

У фіналі турніру чотирьох Лівий Берег розгромив Минай (3:0) та здобув путівку до елітного футбольного дивізіону України.


Журналіст Володимир Звєров розповів, що закарпатці свого часу були за крок від призупинення участі у футбольних змаганнях.

«Ще до турніру чотирьох ходили чутки, що клуб може взяти паузу і, можливо, не виведе команду на цей сезон Першої ліги. Всі ці чутки плюс те, що велика кількість гравців розійшлася (хтось пішов, когось продали), створювали ауру, що Минай завис між Першою лігою та незрозумілістю».

Поразка у фіналі чотирьох знову могла підштовхнути керівництво Миная на ухвалення рішення про призупинення виступів.

«Через деякий час після поразки від Лівого Берега почалися ці розмови. В Ужгороді були впевнені, що клуб може призупинити виступи. Була розмова про те, що не просто закритися, а зберегти професійний статус».

Наразі ж перспективам закарпатського клубу в Першій лізі сезону 2024/25 нічого не загрожує.

«Зараз у керівництва Миная є розуміння, що нічого катастрофічного не сталося. Так, є виліт в Першу лігу. Але з іншого боку прийшли гроші за трансфери, той-таки продаж Кемкіна. Бюджет Миная поповнився і команда буде грати Кубок та чемпіонат Першої ліги».

Останні ж трансфери досвідчених футболістів демонструють те, що Минай має плани на майбутнє.

«Цими вихідними підписали закарпатці двох футболістів: Дмитра Нагієва, який був в УПЛ з Оболонню, та Миколу Куліша з Лівого Берега. Те, що клуб підписує хороших, якісних футболістів говорить про те, що клуб, на щастя, продовжує своє існування», – розповів Звєров ютуб-каналу «ПРОФУТБОЛ Digital».